Out of the Box #2


De Jubileumtentoonstelling Out of the Box toont werk van 90 (inter)nationale beeldhouwers. Allen hebben afgelopen 25 jaar tentoongesteld bij Hazart in Soest. Nu komen ze samen terug voor een 25-jarig jubileumtentoonstelling in drie delen. Out of the Box #1 (nog tot 28 januari) trok veel publiek met meer dan 1000 bezoekers. Out of the Box #2 opent op 12 februari en toont ondermeer het werk van Guido Messer (Duitsland), Lex Ravoo, Stephanie Rhode, Gustavo Beckelmann (Paraguay) en Dup Darie (Roemenië).

Samenwerking

25 jaar geleden, in 1991, vond de eerste expositie van actuele beeldhouwkunst plaats bij HazArt in Soest. Tegenwoordig is HazArt een gerenomeerde plek in de kunstwereld met een beeldentuin, een prachtige galerie en een grote beeldhouw-materialenwinkel. Beeldhouwers en kunstliefhebbers nationaal en internationaal weten HazArt inmiddels goed te vinden. Voor dit jubileum zijn oprichters Ali van den Berg en Jan Hazelaar in het archief (the box) van HazArt gedoken en hebben alle kunstenaars benaderd waarmee ze in het verleden hebben samengewerkt. De enorme positieve respons hierop toont aan dat de kunstenaars en HazArt goede herinneringen hebben aan de eerdere samenwerking. Met als gevolg dat nu 90 kunstenaars in 3 overzichtstentoonstellingen aan het publiek getoond worden.

Editie #2: Beelden in vele materialen

Dat geldt wellicht nog wel meer voor editie #2 met het werk van Lex Ravoo, die steeds zoekt naar hoe ‘beweging’ en ‘balans’ te vangen in onbeweeglijk steen. Een klassieke beeldhouwuitdaging die altijd relevant en spannend blijft. Ravoo is daar prachtig in geslaagd met het werk dat hij toont in HazArt. Een soortgelijke streven heeft het kunstenaarsduo Constance Visser en Henk van der Ven. Ze zoeken al beeldhouwend een vlucht naar boven, de lucht in met hun Luchtschip uit 2016.

Hennie van Overbeek, aanwezig in Out of the Box#2 met werk in natuursteen is een kunstenaar die de bezoekers van de HazArt beeldentuin goed kennen. Zijn opvallende beeld Staande vrouw, opgebouwd uit gemetselde stenen, staat sinds 1999 prominent in de tuin. De tentoonstelling Out of the Box #2 is te zien tot en met 18 maart. Tegelijkertijd is uiteraard ook de HazArt beeldentuin te bezoeken.

 

Wanneer

  • elke woensdag, donderdag en vrijdag t/m 18 maart 201710.00 - 17.00 uur
  • elke zaterdag t/m 18 maart 201710.00 - 16.00 uur
  • zaterdag ook op afspraak

Reviews

Terug naar overzicht