Beklimming Cuneratoren in Rhenen


Beklimming Cuneratoren in Rhenen met een uniek bezoek aan de beiaardier 

Na ruim twee jaar in de steigers te hebben gestaan zijn de restauratiewerkzaamheden aan de Cuneratoren nu zover gevorderd dat de toren weer toegankelijk is voor bezoekers.

Het Cuneragilde organiseert daarom op de 2e en 4e zaterdag van de maanden januari t/m mei 2017  torenbeklimmingen, waarbij een bezoek kan worden gebracht aan de beiaardier. Een gids van het gilde neemt u mee naar boven, vertelt over de geschiedenis van de Cuneratoren,  de Cuneralegende,  laat u de expositie over de huidige en vorige restauraties zien en op het hoogste punt aangekomen kunt u van een prachtig  uitzicht genieten.

 Sluitstuk is een bezoek aan Klaas de Haan, de vaste beiaardier van de beiaard in de Cuneratoren. U kunt hem op 60 meter hoogte kunt zien spelen op het stokkenklavier. Een unieke gelegenheid om het unieke Van Bergen carillon met 48 klokken te zien en te horen.

Kaarten  kosten €3,- per stuk en zijn te verkrijgen bij de VVV in Rhenen. Per beklimming zijn maximaal 20 kaartjes beschikbaar. Verzamelpunt is het museum het Rondeel. Vertrektijd 13.30 uur. Duur van de rondleiding 1 tot  1 1/2 uur.

Wanneer

  • om de 2 weken op zaterdag t/m 27 mei 201713.30 - 15.00 uur
  • Elke 2e en 4e zaterdag van de maand. Vanaf de maand januari tot aan mei.

Prijzen

  • Kaarten kosten €3,- per stuk en zijn te verkrijgen bij de VVV in Rhenen.

Reviews

Terug naar overzicht