Duitse Prinsen van Oranje schitteren deze winter in Huis Doorn


Huis Doorn vertelt deze winter het verhaal van de Duitse Prinsen van Oranje. De Duitse prins Georg Friedrich van Pruisen, achter-achterkleinzoon van de laatste Duitse keizer Wilhelm II, is namelijk ook een Prins van Oranje. De oudste dochter van koning Willem-Alexander, prinses Amalia, is Prinses van Oranje.
Van 8 december tot en met 5 maart worden tijdens de speciale rondleiding ‘Duitse Prinsen van Oranje. Op huwelijksreis door Huis Doorn’ aan de hand van unieke objecten de banden tussen de Oranjes en het huis Hohenzollern in beeld gebracht.

 

Gastconservator Paul Rem, van museum Paleis Het Loo, stelde de verhaallijn samen. Meer dan 50 collectiestukken zijn door museum Paleis Het Loo aan Huis Doorn uitgeleend. Naast portretten en relatiegeschenken worden ook persoonlijke bezittingen uit beide vorstenhuizen getoond, zoals een sieradenset van Wilhelmina van Pruisen, een japon van de jonge koningin Wilhelmina en een admiraalssteek van Prins Hendrik. 

 

‘Duitse Prinsen van Oranje: Op huwelijksreis door Huis Doorn’, is alleen met een rondleiding te bezoeken van 8 december t/m 5 maart 2017. De rondleidingen zijn om 13.00 uur en 14.30 uur. Reserveren wordt aangeraden.

Raadpleeg de website voor informatie over prijzen en openingstijden. www.huisdoorn.nl

Reserveren kan via info@huisdoorn.nl of 0343 - 421 020.

 

Wanneer

  • dagelijks t/m 5 maart 2017

Reviews

Terug naar overzicht