Ontdek de Utrechtse Heuvelrug!

Welkom op de Heuvelrug

De mooiste wandeltips ♥
Ga fietsen door de natuur, bezoek een evenement of ontdek het militaire erfgoed
Plan jouw dagje weg
De Heuvelrug is niet in één dag te ontdekken. Blijf een nachtje slapen en ontdek alle pareltjes!
Plan jouw weekendje weg
Beleef de natuur en zet je tentje op in een natuurcamping, of heb je toch liever meer comfort?
Plan jouw vakantie op de Heuvelrug
Nog een paar nachtjes slapen en dan komt de Sint weer naar de Heuvelrug!
Bekijk alle intochten

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Heuvelrug, met hun prachtige natuur, talloze landgoederen en levendige steden en dorpen. Wandel of fiets door de heuvelachtige bossen langs indrukwekkende kastelen, beleef de vele evenementen en attracties of laat je culinair verwennen in één van de leuke restaurants. Wij inspireren je graag met de leukste evenementen, overnachtingslocaties en uitjes voor jong en oud.

Wandelen op de Heuvelrug

Op de Utrechtse Heuvelrug is het heerlijk wandelen. Ieder seizoen heeft zijn charme maar de herfst is wel heel bijzonder. De natuur verandert in één groot kleurenpalet en de bomen verliezen langzaam hun blaadjes. Overal schieten paddenstoelen uit de grond en de lucht is geen dag hetzelfde. De dieren maken zich klaar voor de winter en zo ook de natuur. Al wandelend door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ontdek je al het moois van de herfst en verken je ieder detail. Laat je inspireren, trek je wandelschoenen aan en kom wandelen op de Heuvelrug!

Ontdek de mooiste routes

Dagje uit op de Heuvelrug

Ga fietsen door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, bezoek een evenement of ontdek het militaire erfgoed. Een dagje weg op de Heuvelrug staat gelijk aan opladen. Genieten van de goede dingen in het leven als schitterende natuur, erfgoed, heerlijk eten en goed slapen. Of je nu houdt van een actief dagje uit of een relaxt dagje weg. Elk dorp op de Heuvelrug heeft je wat te bieden. 

Plan jouw dagje uit op de Heuvelrug

Weekendje weg op de Heuvelrug

Wandel je hoofd leeg in de veelzijdige en uitgestrekte natuur. Kom op adem in de prachtige en stille natuurgebieden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Bezoek een evenement met het hele gezin, of geniet van een diner in een van de knusse restaurants die de Heuvelrug rijk is. En is het te veel voor één dag? Blijf dan een nachtje slapen in een van de vele verblijfsaccommodaties. 

Plan jouw weekendje weg op de Heuvelrug

Vakantie op de Heuvelrug

Waarom maar een dagje of weekendje naar de Heuvelrug als je ook langer kunt genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft? De Heuvelrug is niet in één dag te ontdekken, dus plak er een minibreak of lange vakantie aan vast en geniet! In de lente worden volop evenementen georganiseerd, de natuur is op haar mooist en de dorpen zijn ontzettend sfeervol! 

Plan jouw vakantie op de Heuvelrug