Ontdek de Utrechtse Heuvelrug!

Welkom op de Heuvelrug

Heuvelrug Adventskalender ♥
Ga fietsen door de natuur, bezoek een evenement of ontdek het militaire erfgoed
Plan jouw dagje weg
De Heuvelrug is niet in één dag te ontdekken. Blijf een nachtje slapen en ontdek alle pareltjes!
Plan jouw weekendje weg
Beleef de natuur en zet je tentje op in een natuurcamping, of heb je toch liever meer comfort?
Plan jouw vakantie
Deze winter is er van alles te doen en te beleven op de Heuvelrug
Ontdek de winter

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Heuvelrug, met hun prachtige natuur, talloze landgoederen en levendige steden en dorpen. Wandel of fiets door de heuvelachtige bossen langs indrukwekkende kastelen, beleef de vele evenementen en attracties of laat je culinair verwennen in één van de leuke restaurants. Wij inspireren je graag met de leukste evenementen, overnachtingslocaties en uitjes voor jong en oud.

Winter op de Heuvelrug

Deze winter is er van alles te doen en te beleven op de Heuvelrug. Van heerlijk ontspannen met z’n tweeën tot actief met het hele gezin. Trek je warme kleding aan en trek eropuit. Struinend door winterse natuurgebieden en landschappen verken je musea, prachtige kastelen en buitenplaatsen en beleef je de leukste evenementen.

Heuvelrug Adventskalender

Sinds de eerste blaadjes verkleurden en van de bomen vielen, liet de Heuvelrug tekenen zien die verdacht veel leken op het atelier van de Kerstman. In 2018 vind je hier voor het eerst de enige echte Heuvelrug Adventskalender. Op de Heuvelrug heeft enorm haar best gedaan om haar bezoekers te verrassen en bedanken door een prachtige Adventskalender samen te stellen vol mooi cadeaus, tips en prijzen. Met deze digitale Adventskalender wordt de sfeervolle decembermaand nóg leuker! Op deze speciale pagina staan de vierentwintig deurtjes van de Heuvelrug Adventskalender al klaar die één voor één opengezet zullen worden.

Bekijk alle winterse activiteiten

Dagje uit op de Heuvelrug

Ga fietsen door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, bezoek een evenement of ontdek het militaire erfgoed. Een dagje weg op de Heuvelrug staat gelijk aan opladen. Genieten van de goede dingen in het leven als schitterende natuur, erfgoed, heerlijk eten en goed slapen. Of je nu houdt van een actief dagje uit of een relaxt dagje weg. Elk dorp op de Heuvelrug heeft je wat te bieden. 

Plan jouw dagje uit

Weekendje weg op de Heuvelrug

Wandel je hoofd leeg in de veelzijdige en uitgestrekte natuur. Kom op adem in de prachtige en stille natuurgebieden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Bezoek een evenement met het hele gezin, of geniet van een diner in een van de knusse restaurants die de Heuvelrug rijk is. En is het te veel voor één dag? Blijf dan een nachtje slapen in een van de vele verblijfsaccommodaties. 

Plan jouw weekendje weg

Vakantie op de Heuvelrug

Waarom maar een dagje of weekendje naar de Heuvelrug als je ook langer kunt genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft? De Heuvelrug is niet in één dag te ontdekken, dus plak er een minibreak of lange vakantie aan vast en geniet! In de winter worden volop evenementen georganiseerd, de natuur is op haar mooist en de dorpen zijn ontzettend sfeervol! 

Plan jouw vakantie