Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Sanne, hét theaterspektakel van het platteland

Groot theaterspektakel op het Woudenbergse platteland

Sanne, een uniek en eenmalig theaterspektakel op het platteland. Door middel van film, toneel en live-muziek wordt in drie bedrijven het verhaal verteld van het boerengezin van Sanne. Een avondvullend toneelspektakel waarin het publiek niet alleen meekijkt achter de staldeuren maar juist in het woonhuis uitgenodigd wordt. We volgen de worstelingen van dochter Sanne die vindt dat het leven niet alleen om de boerderij moet draaien. En wat zijn de gevolgen van alle regelgeving en gebeurtenissen voor het gezinsleven? Er moet toch meer zijn?

De avonden starten met een boerenmaaltijd, er is een informatiemarkt en er is volop ruimte voor ontmoeting en gesprek.

Achtergrondinformatie
Van Ravenhorst heeft samen met haar man een melkveebedrijf in Woudenberg. Voor de agrarische sector zijn het roerige tijden. Het belang om verbinding te houden en te zoeken met de maatschappij is daarom heel belangrijk. In de zomer van 2019 zag Van Ravenhorst het stuk Hanna van Hendrik waarin de bekende actrice Johanne ter Steege een ode wilde brengen aan het Twentse boerenleven. Als lid van Vallei Boert Bewust weet Van Ravenhorst dat er veel activiteiten georganiseerd worden om burgers uit te nodigen op de boerderij. De staldeuren staan hierbij wijd open. Maar om te laten zien hoe al het politieke en maatschappijkritische gebeuren doorwerkt in het boerenleven en  in het gezin: daar heb je andere manieren voor nodig, zag Hanna daar. Contacten werden gelegd met de scenarioschrijver van Hanna van Hendrik.

Na een stuk coaching besloot Van Ravenhorst samen met Henk van Woudenberg en Marcel de Bruijn er voor te gaan. Film- en toneelscript werd geschreven en de Woudenbergse rockband TheRailroad. Thunderbirds werd benaderd voor muziek.  “Het werd alleen wel steeds groter. Eerst was de gedachte om het in het plaatselijke cultuurhuis op te gaan voeren, maar daar zou de organisatie niet het boerenspektakel neer kunnen zetten, wat de organisatie in gedachten had. Er komt nu een grote tent in het land waar vier voorstellingen met toneel, film en muziek het verhaal van boerendochter Sanne gaan vertellen. “Hierbij willen we niet alleen ons verhaal vertellen maar juist ook in gesprek. Daarom zal er voorafgaand voor iedereen een hapje te eten zijn waarbij jonge boeren rondlopen die graag met de burgers in gesprek gaan”, aldus Henk van Woudenberg. “We vinden het belangrijk om zo ook aan een stukje verbinding te werken”.

12 toneelspelers, 8 filmacteurs, 30 jonge boeren, een Woudenbergse rockband en vele andere vrijwilligers zijn druk bezig om deze zomer een theaterspektakel op te gaan voeren. De initiatiefnemers zijn Marcel de Bruijn, Henk van Woudenberg en Clara van Ravenhorst.

Prijzen

  • € 29,50 Prijs is incl. boerenmaaltijd en informatiemarkt.