Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie Marianne Schmidt Meijer - museum Soest

Van 12 mei 2023 t/m 13 augustus 2023 exposeert Marianne in Museum Soest op de Steenhoffstraat 46 in Soest.

Over Marianne Schmidt
Marianne is geboren in 1953 in Amsterdam en verhuisde op haar 17e naar Soest.  Ze is begonnen met tekenen en het schilderen van aquarellen bij de volksuniversiteit in Eemnes. Later is ze zichzelf gaan bekwamen in schilderen met schilderen met acryl. Marianne Schmidt schildert uit liefhebberij. Marinne is een fervente verzamelaar van olifanten. Toen zij met pensioen ging, kreeg ze dan ook allerlei olifanten van haar collega’s en werd zij gewezen op de olifantenparade in Laren (NH). Ook kreeg zij een exemplaar om zelf te beschilderen. Dit inspireerde haar om zelf ook een olifantenparade te maken.

Haar oeuvre bestaat dan ook uit een groot aantal schilderijen (aquarel en acryl) en een serie olifanten, bewerkt met acryl en de decoupage techniek. Haar dochter stimuleerde haar al lang om te gaan exposeren. Eindelijk is het dan zover en toont zij voor de eerste keer een kleine selectie van haar kunstwerken aan het grote publiek.

Opening expositie

12 mei 2023 om 16.00 uur is de opening in Museum Oud Soest en vanaf die dag is haar werk te zien in de expositieruimte boven.

Prijzen

  • € 6,00