Weihnachtsoratorium door COV Veenendaal - Theater Lampegiet

Zaterdag 9 december wordt het bekende Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uitgevoerd door de Christelijke Oratorium Vereniging in de Lampegiet te Veenendaal. Het koor bestaat 80 jaar en viert dit met dit jubileumconcert. Medewerking wordt verleend door het Ensemble Conservatoire en een viertal solisten. Het geheel staat onder leiding van Hans Lamers. De avond begint om half acht. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.

Wat de Mattheüs Passion voor de passietijd is, dat is het Weihnachtsoratorium voor de tijd rond de Kerst. Dit oratorium brengt vreugde en vrolijkheid. Het is kerstfeest in volle glorie, een feest van schallende trompetten, geroffel van pauken en juichende koren. Zo begint het al in het openingskoor: Jauchzet, frohlocket! De geboorte van Christus wordt aangekondigd!

Het Weihnachtsoratorium bestaat uit zes delen, maar meestal worden er, vanwege de lengte, slechts vier delen uitgevoerd. Zo ook nu: de COV voert de delen 1, 2, 3 en 6 uit. De eerste drie delen gaat over de geboorte van Jezus, de aankondiging aan de herders en hun aanbidding aan het Kind. Deel 6 verhaalt het bezoek van de Wijzen, de Drie Koningen.

Aan deze uitvoering doet een twintigtal projectleden mee. Vanaf augustus bezoeken zij de wekelijkse repetities en vormen deze zangers, samen met de vaste leden van de COV een prachtig, klankvol koor. Zo komt dit grootse werk volledig tot zijn recht.

Voor informatie over het concert en de Christelijke Oratorium Vereniging bekijk deze website. Op deze site vind je ook een link voor de kaartverkoop.

Wanneer

  • Zaterdag 9 december 2023 19.30 - 22.00 uur

Prijzen

  • € 30,00