Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Speksteen en Albast

Steen collectief Alb. Cuyplaan. Negen dames spekstenen in de zomermaanden iedere week met elkaar. Samen hebben we veel plezier en delen we lief en leed met elkaar. Voor het spekstenen gebruiken verschillende soorten speksteen en albast. Speksteen, of wel zeepsteen genoemd, is de meest zachte steensoort die er is en daardoor zeer geschikt voor onze kunstzinnige en creatieve bewerking. Speksteen kan diverse structuren en kleuren hebben o.a. groen, roze, rood, bruin, wit, grijs enz. Het werken met speksteen is voor ons een combinatie van inspiratie en techniek.

Natuurlijk komt het vormgeven en ruimtelijk denken er ook bij.

Zij laten elkaar vrij in het maken van de beelden. Hierdoor ontstaat een grote verscheidenheid aan beelden, te denken aan: abstracte beelden, dieren, mensen en figuren.

Hun namen zijn:  Corrie Kuiper, Ina Duermeijer, Sarie Luijk, Riet Wind, Aukje Dijkstra, Marjan van het Hof, Elly Joziasse, Bep Tool en Wil Buijtenhuis

Wanneer

  • Het museum is open op woe, vrij, zat en zon middag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Ook op 2e kerstdag is het museum open van 13.30 tot 17.00 uur. Er is een avondopenstelling op 21 december van 19.00 uur tot 22.30 uur. Tijdens de avondopenstelling wordt er gratis chocola geschonken met iets erbij.

Prijzen

  • Kinderen€ 1,00 Bezoekers tot en met 12 jaar € 1,00 Bezoekers 13 jaar en ouder € 5,-- Entree en rondleiding € 6,00 Mede gezien de lage toegangsprijzen voor het museum Soest is de museumjaarkaart in het museum Soest niet geldig. Om de museum jaarkaart te kunnen voeren moet je als museum lid zijn van de museumvereniging en ingeschreven staan in het museumregister. De museumjaarkaart is tegenwoordig gekoppeld aan een dergelijk lidmaatschap c.q. een dergelijke inschrijving. Voor groepen wordt buiten de officiële openingstijden minimaal € 50,-- in rekening gebracht. Voorbeeld: 7 personen = € 50,--. 12 personen is 12 x € 5,-- = € 60,00, 15 personen is 15 x € 5,-- = € 75,00 enz, enz. Arrangementen. In het museum kan ook een kop koffie en/of thee worden genuttigd. De kosten hiervan bedragen € 1,00. per kopje. Catering kan ook door het museum verzorgd worden. Prijzen op afspraak.
  • Volwassenen€ 5,00 Bezoekers tot en met 12 jaar € 1,00 Bezoekers 13 jaar en ouder € 5,-- Entree en rondleiding € 6,00 Mede gezien de lage toegangsprijzen voor het museum Soest is de museumjaarkaart in het museum Soest niet geldig. Om de museum jaarkaart te kunnen voeren moet je als museum lid zijn van de museumvereniging en ingeschreven staan in het museumregister. De museumjaarkaart is tegenwoordig gekoppeld aan een dergelijk lidmaatschap c.q. een dergelijke inschrijving. Voor groepen wordt buiten de officiële openingstijden minimaal € 50,-- in rekening gebracht. Voorbeeld: 7 personen = € 50,--. 12 personen is 12 x € 5,-- = € 60,00, 15 personen is 15 x € 5,-- = € 75,00 enz, enz. Arrangementen. In het museum kan ook een kop koffie en/of thee worden genuttigd. De kosten hiervan bedragen € 1,00. per kopje. Catering kan ook door het museum verzorgd worden. Prijzen op afspraak.