Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Film - OFFICIAL SECRETS

Contact

Adres:
Theater de Speeldoos - Baarn
Rembrandtlaan 35
3741 TA Baarn
Plan je route

WAARGEBEURD VERHAAL VAN EEN HELDIN DIE ALLES RISKEERDE OM DUIZENDEN LEVENS TE REDDEN...

De 28-jarige Katherine Gun (Keira Knightley) werkt als vertaalster voor een afdeling van de Britse veiligheidsdienst. Niet als hoge officier, maar simpelweg als jonge kantoormedewerkster met als taak opgenomen Chinese telefoongesprekken te beluisteren op aanwijzingen voor mogelijke aanslagen. Tot ze een dubieuze opdracht krijgt. De Amerikaanse inlichtingendienst NSA vraagt de Britten zes neutrale leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te bespioneren. Het doel: de stemming beïnvloeden over de voorgenomen invasie van Irak. Je bondgenoten chanteren om een oorlog door te drukken? Dat is fout, denkt Gun. Ze licht via een tussenpersoon de pers in. Zo sterk als haar overtuiging is, zo zwaar zijn de persoonlijke gevolgen.

Official Secrets van Oscar-winnend regisseur Gavin Hood (Eye in the sky) vertelt het waargebeurde verhaal van een klokkenluider van de Britse geheime dienst. Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Ze weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht.

Met een sterrencast, waaronder Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Matt Smith (The Crown) en Rhys Ifans, maakte regisseur Gavin Hood een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden.

"Official Secrets is een beklemmend eerbetoon aan de klokkenluider" - De Volkskrant ★★★★

"Wat is het verschil tussen recht en rechtvaardigheid? Kan een actie die wettelijk onjuist is toch moreel juist zijn?" - NRC ★★★★

Prijzen

  • € 10,50 online € 11,50 kassa
    incl. consumptie