Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Slot Zeist: Expositie Herman van Veen en Ton Kalishoek

Expositie Herman van Veen (schilderijen) en Ton Kalishoek (sculpturen) in Culturele Vleugel Slot Zeist.

Vanaf 3 december 2019 t/m 19 januari 2020 te zien op Slot Zeist:

Vanwege het overweldigend succes is deze expositie verlengd t/m zondag 8 maart 2020.

Herman van Veen (1945), vooral bekend als zanger, liedjes- en tekstschrijver zegt over zichzelf: “Van de een op de andere dag ben ik zomaar op mijn zestigste gaan schilderen, heb er niet voor geleerd. Niemand gevraagd, misschien voortgezet waar mijn vader nooit aan toe is gekomen, een schilder te worden. Hij was graficus, die in zijn spaarzame vrije tijd houtsneden maakte, schilderijen van papier plakte. Heb doeken gekocht, tubes acryl, spuitbussen, kwasten, messen, borstels, sokken, T-shirts en ben aan de gang gegaan. Vang licht in kleur, alsof je sneeuw bewaart. Van uit het hart in een roes, telkens weer”.

Ton Kalishoek (1955) maakt objecten, schilderijen en wandpanelen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van moderne materialen zoals bv Medite Tricoya. De objecten worden veelal afgewerkt met een gespoten laklaag. Het werk kenmerkt zich door sterke tegenstellingen. Strak lijnenspel versus warme ronde vormen en felle, vrolijke kleuren tegen een gitzwarte achtergrond. Ze geven uiting aan Ton zijn afkeer van de trend om mensen te zien als objecten, een deel van een massa. In zijn werk visualiseert hij dit door deze gelaatloze, anonieme mens in emotioneel beladen situaties te plaatsen.

Hij probeert hierbij de interesse te wekken naar de vraag  wie deze mensen zijn. Wat drijft ze? Wat gaat er in hen om?  “Niet de mensen vertonen de emoties, maar de omgeving en de context waarin ik ze zet, roepen de emoties op”.

Wanneer

  • Maandag gesloten.