CULTUREEL CAFÉ VAN 14 OKTOBER 2020 Rhenen

Contact

Adres:
Veerplein 1
3911TN Rhenen
Plan je route

In oktober kunt u voor inspiratie terecht in de grote zaal van Moeke Rhenen. Cultuurplatform Rhenen biedt met Cultureel Café een open podium aan iedereen die zijn/haar kunst, kennis, (bedrijfs)activiteit of evenement wil delen met een groot en enthousiast publiek. Ook de line-up van Cultureel Café van 14 oktober 2020 is veel belovend.

Programma

  • 20:15 – 20:30 uur: Opening en welkom
  • 20:30 – 20:40 uur: Boekpresentatie Elly Molenaar
  • 20:40 – 21:00 uur: Presentatie celloklas Miriam Daalmans

Pauze

  • 21:15 – 21:55 uur: Presentatie van het KCH-menu door Natalie de Baat
  • 21:55 – 22:25 uur: Theatersport Liever Veul Bloemen
  • 22:25 – 23:15 uur: Ensemble Benito Sanchez

 

Boekpresentatie Elly Molenaar
Ook met jonge kinderen kun je de wereld ontdekken. Op reis gaan, verre landen bezoeken en genieten van andere culturen en prachtig natuurschoon hoeft echt niet te stoppen zodra er gezinsuitbreiding plaatsvindt. Elly Molenaar uit Rhenen reisde vorig jaar zes maanden lang door Nieuw-Zeeland en Australië, met haar vriend en hun dochter Nika (toen 3). Ze schreef er het boek Druktemaker Down Under over, een boek vol belevenissen en tips over het reizen met een kleine deugniet. Op 18 maart presenteert ze haar boek tijdens het Cultureel Café.

Celloklas Mirjam Daalmans
De celloklas wordt gevormd door leerlingen die celloles krijgen van Mirjam Daalmans. Dit zijn op het moment leerlingen in de leeftijd van 3 tot en met 80 jaar. De leerlingen in Rhenen hebben allemaal individueel celloles. Door verschillende activiteiten te organiseren zien en horen de leerlingen elkaar regelmatig. Mirjam vindt dat belangrijk omdat iedereen op elk niveau van elkaar kan leren. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat ze elkaar regelmatig zien en zo een (h)echte celloklas zijn. Regelmatig worden workshops georganiseerd in kleinere ensembles op alle niveaus. Tijdens dit Cultureel Café zal Mirjam met een aantal leerlingen een optreden verzorgen om u te laten horen wat mogelijk is in de celloklas.

Presentatie van het KCH-menu door Natalie de Baat
Als nieuwbakken coördinator van de educatietak van het Cultuurplatform Rhenen, stelt Natalie zichzelf tijdens Cultureel Café van 18 maart 2020 graag aan u voor en laat ze u alles zien over het vernieuwde en interactieve Educatiemenu Kunst, Cultuur, Historie. Dit menu is ontwikkeld voor gebruik door alle scholen in de gemeente Rhenen en bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met kunst, cultuur en natuur, historie en erfgoed in hun eigen omgeving. Want dat is allemaal in Rhenen, Achterberg en Elst te vinden!

Theatersport ‘Liever Veul Bloemen’
Liever Veul Bloemen is de theatersportvereniging van Wageningen, en sinds februari de kersverse winnaar van het Arnhems theatersporttoernooi 2020! Theatersport is improvisatie op het podium, theater uit het niets. Soms spelen ze korte games zoals ‘de Draaideur’ of ‘Allerslechtste allertijden’, bekend van De Lama’s; soms ook langere spelvormen zoals ‘de Vloer Op’. Alles wat ze nodig hebben is een podium en vooral jou: het publiek. Want met de suggesties uit het publiek maken ze de meest uiteenlopende verhalen: van snackbar tot steentijd, bereid je voor op een verbazingwekkend diverse avond.

Ensemble Benito Sanchez
Tijdens  de openingsavond van het herdenkingsjaar op 17 januari jl. speelde Benito Sanchez met zijn ensemble in de Cunerakerk. Met het lied Todo Cambia (alles verandert) veroverde hij de harten van mening toeschouwer en wist hij bij velen de gevoelige snaar te raken. Ook toen het ensemble na afloop tijdens de borrel  achtergrondmuziek speelde bleven veel mensen zitten luisteren naar de indrukwekkende muziek. Tijdens Cultureel Café van 18 maart 2020 doen we dat nog eens over voor de mensen die niet in de Cunerakerk waren en we zijn ervan overtuigd dat degenen die er wel waren het ensemble graag nog een keer hoort optreden.

Cultureel Café van 18 maart 2020 vindt plaats op de bovenverdieping (ook bereikbaar met de lift) van Grand Café Moeke Rhenen. Zelf iets te delen met de bezoekers van de volgende editie van Cultureel Café? Meld je dan nu aan en stuur een e-mail aan Lea van Son (klik hier voor het mailadres).

 

Wanneer

  • woensdag 14 oktober 202020.00 - 23.15 uur

Prijzen

  • Gratis (deur open om 19:45 uur)
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN