Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie 'Butterflies, Birds and Love' - De CultuurHoek

In het weekend van 25-26 november 2023 exposeren de Franse kunstenaar Maxime Beck en de Nederlandse schrijver Elvira Werkman hun werk in de Cultuurhoek te Driebergen. Intense liefde voor natuur staat voorop in hun beider werk. Samen maakten ze dit jaar twee boeken: ‘Een vlucht distelvlinders’ en ‘Vogels en de liefde’.

Aquarellen
De liefde voor natuur gaat bij Maxime Beck zó ver, dat hij deze letterlijk verwerkt in zijn aquarellen. Regenwater, koffieprut, rozemarijn, tijm en gemalen aarde zijn enkele van zijn ingrediënten. Tekenen is voor hem als een wandeling in de natuur, met alle geuren en kleuren van dien. Maxime exposeert geregeld in Frankrijk en Engeland, en hij is oprichter van association 'des Oiseaux et la Nature'. Voor deze expo van zijn aquarellen reist hij speciaal vanuit zijn woonplaats Antibes naar Nederland.

Boeken
Elvira verpakt haar liefde voor natuur in teksten. Zij publiceerde diverse boeken, waaronder het veelgeprezen ‘De man op de dijk’ over vogels, natuuronderzoek en avontuurlijke reizen naar Afrika. De titels die ze met Maxime maakte en haar andere boeken zijn tijdens het weekend te Driebergen gesigneerd verkrijgbaar.

Een deel van de opbrengsten van de kunstverkoop komt ten goede aan De Vlinderstichting.

Prijzen

  • Gratis