Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Tentoonstelling 'Leven in een stroomversnelling' - Huis Doorn

Leven in een stroomversnelling! Nederland in de jaren na de Eerste Wereldoorlog 

Op 20 januari opent ‘Leven in een stroomversnelling’. In deze tentoonstelling ontdek je meer over de technische en culturele veranderingen in Nederland na de Eerste Wereldoorlog. Door allerlei vernieuwingen raakt het leven voor veel Nederlanders in meerdere opzichten in een stroomversnelling.

Terwijl Wilhelm II in Doorn blijft vasthouden aan een negentiende-eeuwse levensstijl, wordt in Utrecht het Rietveld-Schröderhuis gebouwd. Het contrast kan bijna niet groter zijn! In de grote steden verrijzen bioscopen en de Nederlanders maken kennis met moderne dans en muziek uit de Verenigde Staten.

In Huis Doorn wordt aan de hand van artistieke hoogstandjes en modern design het contrast tussen de smaak van de ex-keizer en de modernistische kunst gevisualiseerd. Delen van het historische interieur worden vervangen door ‘nieuwe’ meubelstukken, toegepaste kunst, gebruiksvoorwerpen en kleding van modernisten uit de jaren 1920–1930.

Ondanks zijn afkeer van moderne kunst was de ex-keizer wel een groot voorstander van technologische ontwikkelingen. De opkomst van de elektriciteit in Nederland staat centraal in het tentoonstellingspaviljoen. Hier wordt stilgestaan bij de nieuwe vervoers- en communicatiemiddelen van die tijd en de invloed van de elektrische apparatuur op het huishouden.

Prijzen

  • Je kunt online combi tickets kopen, aan de kassa van het museum zijn zowel afzonderlijke tickets voor Huis en paviljoen als combi tickets te koop. Op de dag zelf kun je tot 12.00 uur een online ticket bestellen. Vanaf dit tijdstip kun je alleen nog aan de kassa een kaartje kopen.

    Kijk voor alle prijzen op de website van Huis Doorn.