Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Rondleiding en wandelarrangement Batterij aan de Schalmdijk - Renswoude

Op zaterdag 28 oktober organiseert de Stichting Grebbelinie een wandeling met gids naar de Batterij aan de Schalmdijk. (3 km) De wandeling start om 13.30 bij het Grebbelinie bezoekerscentrum. Bij het arrangement is de toegang aan de exposities en een kopje koffie/thee inbegrepen.

Een rondleider neemt je mee over de Slaperdijk van het Fort aan de Buursteeg naar de Batterij aan de Schalmdijk. De wandeling van 3 km voert door het gebied van de voormalige stellingen achter de Slaperdijk naar de Batterij aan de Schalmdijk langs aarden wallen, grachten, betonnen kazematten en een opgeknapte tankversperring. Onderweg wordt verteld hoe de Nederlandse verdedigers zich verschansten achter de Slaperdijk, wat er gebeurde in mei 1940 en zie je de sporen van oorlog op de Batterij aan de Schalmdijk.

Boek je wandelarrangement

Het arrangement met ticket voor rondleiding, exposities en koffie/thee geldt voor zaterdag 28 oktober. Expositie open 12.30-16.00 uur. Reserveer je plekje via de website van het Grebbelinie Bezoekerscentrum.

Prijzen

  • € 10,00 Bij het arrangement is inbegrepen: Wandeling met gids naar de Batterij aan de Schalmdijk (13.30-15.30) Koffie/thee Brochure Batterij aan de Schalmdijk Vaste expositie in het Grebbelinie Bezoekerscentrum (open van 12.30-16.00 uur) Wisselexpositie over de Grebbelinie in Veenendaal + de kazemattenverzameling van Lex tempelman
  • Voor donateurs van de Stichting Grebbelinie en het bezoekerscentrum is het arrangement gratis. Introducés € 5,-