Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Mirantibus Concert: Pianist Camiel Boomsma en Schrijver P.F. Thomése

Mirantibus Concert: Pianist Camiel Boomsma en Schrijver P.F. Thomése
Wagner & Liszt

Deze twee grootmeesters uit het Romantische tijdperk behoren tot het kern repertoire van pianist Camiel Boomsma. De gelauwerde Nederlandse schrijver P.F. Thomése is een groot liefhebber van de opera’s van Richard Wagner. In dit solo piano-programma speelt Boomsma een selectie transcripties voor piano uit de meeslepende opera’s van Wagner in combinatie met de grote sonate van Liszt. P.F. Thomése verklaart en verheldert de onderliggende boodschap en betekenis achter deze werken.

Juist door Wagners muziek terug te brengen tot twee handen op 88 toetsen openen de transcripties tal van nieuwe, frisse perspectieven. Hierdoor staat zijn muziek automatisch dichter bij Franz Liszt. Camiel Boomsma en P.F.Thomése laten je op een indringende wijze kennismaken met Richard Wagner en Franz Liszt.

Over stichting Mirantibus
Mirantibus werd opgericht door klarinettiste Marieke Vos en pianist Camiel Boomsma in september 2020. Tijdens de serie Mirantibus Concerten spelen nationale en internationale topmusici de mooiste werken uit het kamermuziekrepertoire in het Witte Kerkje in Baarn.

In het Witte Kerkje, dat in in 1893 werd gebouwd, hangt een voelbaar bijzondere sfeer. Er hebben hier ontelbaar veel mooie muzikale avonden plaatsgevonden. Zo bezocht de beroemde cellist Mstislav Rostropovich in 1996 het witte kerkje en speelde de befaamde Viola da Gamba speler Jordi Savall er in 2013 een magistraal concert. In de zaal staat een Steinway concert vleugel die door de prachtige boogvensters en houten planken geweldig klinkt. Deze rijke geschiedenis is een fundament van inspiratie voor de concerten van Stichting Mirantibus.

Prijzen

  • Volwassenen€ 20,00 Inclusief drankje
  • Studenten€ 10,00 Inclusief drankje