duo Inês d’Avena & Claudio Ribeiro Rhenen

Contact

Adres:
De Vlam
Beukenlaan 2
3911XK Rhenen
Plan je route

“UNA SERATA VENEZIANA”

Januari 1729: Vivaldi stuurt een brief aan de hertog van Mecklenburg-Strelitz, die op dat Venetië bezoekt, en nodigt hem uit voor een muzikale soirée in het huis van Faustina Bordoni, de beroemde operazangeres en aanstaande echtgenote van de componist Johann Adolf Hasse. Een concert met muziek van Vivaldi, Hasse en Marcello, afgewisseld met fragmenten van brieven van de componisten en tijdgenoten.

Inês d’Avena en Claudio Ribeiro werken al meer dan 15 jaar samen als oude-muziek-duo; het publiek over de hele wereld wordt geboeid door hun levendige en gepassioneerde vertolkingen. Als prijswinnaars van een aantal internationale concoursen (oa Premio Bonporti 2011, Van Wassenaer Concours 2016, Ruspoli Prijs 2010), en als oprichters van twee van de meest inspirerende oude muziek ensembles in Nederland (New Collegium en La Cicala), hebben Inês en Claudio een leidende positie verworven bij de nieuwere generatie oude-muziek-artiesten. Zowel als blokfluit- en klavecimbelduo als in diverse andere historische bezettingen treden ze veelvuldig op. Als fervente onderzoekers en docenten combineren ze een actieve carrière als uitvoerend kunstenaar met de mogelijkheden om een verscheidenheid aan publiek te bereiken via diverse middelen: masterclasses, (academische) publicaties, video-opnames, lezingen enz.

* Het Korenwinde-bestuur heeft er in het kader van de corona-pandemie voor gekozen tot eind 2021  twee concerten te organiseren met elk 30 mensen publiek op anderhalve meter.

Wanneer

  • zaterdag 20 november 202116.30 - 20.00 uur