Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Tentoonstelling Verzet en Verdriet in Beeld - Huis Doorn

Contact

Adres:
Huis Doorn
Huis Doorn
Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn
Plan je route

Met de beeldententoonstelling Verzet en verdriet in beeld staat Museum Huis Doorn stil bij 100 jaar einde Eerste Wereldoorlog. Het museum laat zien hoe Duitse en Nederlandse kunstenaars tussen 1914 en 1970 hebben gereflecteerd op beide wereldoorlogen; oorlogen die van grote invloed waren op de ontwikkeling van de moderne kunst.

Wereldoorlogen als breukvlakken
De Eerste Wereldoorlog wordt vaak als een breuk omschreven, het startpunt van de avant-garde, hoewel de eerste stappen in de richting van de abstracte kunst al vóór 1914 in gang waren gezet. Ook de Tweede Wereldoorlog wordt beschouwd als een maatschappelijk, sociaal en cultureel keerpunt. In 1945 is de roep om nieuwe artistieke uitdrukkingsvormen groot: kunst wordt gezien als reflectie en katalysator van maatschappelijke vernieuwing.

De tentoonstelling laat zien hoe verschillend mensen in conflictsituaties reageren. Twee uitersten komen in de tentoonstelling tot uitdrukking: daadkrachtig verzet en intens verdriet. De tentoonstelling toont hoe kunstenaars met deze thema’s werkten en wat hun drijfveren waren.

Prijzen

  • De tentoonstelling in het Huis en het paviljoen kunt u bezoeken met een 'combikaart museum en paviljoen' voor het reguliere tarief van € 15,-. Met deze combikaart kunt u een rondleiding door het Huis krijgen en naderhand op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken.
    Indien u uitsluitend de tentoonstelling wilt bezoeken dan geldt een toegangsprijs van € 7,50.
    Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot de tentoonstelling.