Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie Wouter Stips in Slot Zeist

Ik Zie Je Zo Graag

Wouter Stips (Wassenaar 1944)  studeerde in de jaren zestig aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij hield zich bezig met allerlei vormen van beeldende- en toegepaste kunsten. Hij exposeerde met grafiek en schilderijen, maakte animatiefilms, schreef en  regisseerde theatervoorstellingen en publiceerde theaterstukken en kunst-poëzieboeken. Al gauw ontwikkelde hij zijn eigen stijl en voerde veel exposities uit in binnen- en buitenland.  Wouter Stips is een zeer productief en veelzijdig kunstenaar. Naast schilderijen maakt Stips ook beelden in hout, brons en staal. Hij werkt met keramiek en maakt i.s.m. Studio Berengo in Murano kleurrijke glas-sculpturen.

Het werk van Wouter Stips wordt vaak vergeleken met de kunst van de Cobra-beweging. De speelse, bijna kinderlijke stijl geven daar aanleiding toe. Vliegende vissen, vrouwen en mannen met twee gezichten, dansende hondjes en engelen met tien vleugels; in Stips’ wonderlijke wereld is het prachtig toeven.

In vergelijking met Cobra is het werk van Stips gelaagder.  Zijn werken bevatten een diepere laag met betekenisvolle momenten uit het leven. Thema’s als afscheid, dood, geboorte en filosofie spelen in zijn werken een grote rol. Stips schildert in een persoonlijke beeldtaal het mysterie van het bestaan. In zijn werken hecht hij veel waarde aan evenwichtige composities. Door het vele experimenteren en het laag over laag schilderen, vindt hij de juiste spanning en balans tussen kleuren en vormen. 

Wanneer

 • Maandag gesloten Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur Zaterdag en zondag: 13.00 – 17.00 uur Op 1e Paasdag, Koningsdag en 1e Pinksterdag is de expositie gesloten. Op 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag is de expositie geopend tussen 13.00 – 17.00 uur.

Prijzen

 • Volwassenen: € 5,50
  CJP/MJK: € 4,50
  BankGiro Loterij VIP-Kaart € 2,75
  ASZ-/U-pas: € 1,00
  Schoolbezoek: € 1,00 per leerling
  Jeugd t/m 16 jaar: gratis