Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Boris Godunov - Modest Moessorgski | The Metropolitan Opera

Rond 1600 was de politieke situatie In Rusland uiterst instabiel. Het was de tijd die voorafging aan de Romanov dynastie; de periode rond 1600 waarin Boris Godoenov korte tijd aan de macht was als regent en later tsaar. Een tijd vol strijd tussen het Russische en het Poolse volk. De grote Russische schrijver Aleksandr Poesjkin schreef een toneelstuk over de verwikkelingen rond Boris Godoenov. Moessorgski haalde uit dat toneelstuk de inspiratie voor zijn belangrijkste opera. 

Zoals met veel composities van Moessorgski hebben verschillende componisten, waaronder Rimski-Korsakow en Shostakovich, zijn werken 'verbeterd'. Je zou kunnen zeggen dat de hele ontstaansgeschiedenis van Boris Godoenov al een opera op zich is. The MET heeft gekozen voor de originele eerste versie uit 1869.

Maar veel belangrijker dan die ontstaansgeschiedenis is het feit dat Moessorgski voor deze opera werkelijk prachtige melodieën heeft gecomponeerd, vaak heel melancholiek en opvallend mooi georkestreerd. Het zijn met name de bassolisten en de indrukwekkende grote koren die Boris Godoenov tot een van de hoogtepunten heeft gemaakt uit de Russische muziekgeschiedenis. 

Prijzen

  • € 39,00 incl. welkomstdrankje & pauzearrangement (kassa +€1,-)


    Kaartverkoop vanaf september. Exacte startdatum wordt later bekendgemaakt.
  • Betaalmogelijkheden: PIN