Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Ontmoet de schapen van Paleis Soestdijk

De schaapskudde van Werner & Ester Floor begrazen het landgoed van Paleis Soestdijk. Deze heideschapen begrazen onder andere de graslanden in het bos om de variëteit van florasoorten te bevorderen. Dit voorjaar heb je de mogelijkheid om de schapen te ontmoeten en meer over deze wollige viervoeters te leren. Voor volwassenen worden wandelingen georganiseerd, voor de kleintjes een leuke activiteit om hun herdersdiploma te behalen.

Wandeling met de schaapskudde (voor volwassenen)
De herders van de schaapskudde die op het landgoed van Paleis Soestdijk graast, nemen je op deze exclusieve wandeling mee over het besloten landgoed. Je maakt kennis met de schaapskudde en wandelt mee naar hun begrazingsterrein. Daar zie je wat een schaapskudde bijdraagt aan het beheer van de natuur op het landgoed. Onderweg zie je de border collies aan het werk en leer je alles over het werken met een schaapskudde.

Word zelf schaapherder! (voor kinderen)
Word zelf schaapherder en leer alles over de schaapskudde die op het landgoed graast. Je wandelt een stukje mee met de schapen en hun herders. Zie hoe de border collie honden de schapen veilig door het bos begeleiden. Hierna help je mee de schapen weer naar hun veldje te brengen en mag je zelf brokjes en water geven aan de schapen. Na afloop krijg je een herdersdiploma!

Let op! Deze tickets zijn alleen geldig in combinatie met een toegangsticket tot Paleis Soestdijk.

Prijzen

  • 7,50 p.p.