Friendship Gospel Choir en The Rainbow Gospel Singers - Slottuintheater

Black American Gospel songs, die net zo klinken als in de Afro-Amerikaanse kerken. Van acapella gezongen liederen en ingetogen ballads tot krachtige, swingende soulmuziek: een concert van Friendship Gospel Choir is altijd een feest waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten, en met elkaar de muziek voelt en beleeft.

Black American Gospel vindt zijn oorsprong op de katoenvelden van de Verenigde Staten, waar tot slaaf gemaakten tijdens het werk samen zongen om het zware bestaan vol te houden en kracht te vragen en vinden. In de jaren zestig wordt deze muziek in het zuiden van Amerika beschreven als ‘de soundtrack van de strijd voor burgerrechten’. In de liederen gaan de solisten voor in wat de koorleden zingen. Een muzikale conversatie met ‘call and respons’.

Friendship Gospel Choir staat onder leiding van de Nederlandse dirigente Edith Casteleyn. Naast dit koor richtte ze ook the Rainbow Gospel Singers op, die ook meewerken aan dit concert. De zangers worden begeleid door een eigen band onder leiding van Pat Winterdal.

Wanneer

  • Zondag 25 augustus 2024 om 18.30 uur

Prijzen

  • Gratis