Expositie en rondleidingen Bezoekerscentrum Grebbelinie

Contact

Adres:
Grebbelinie Bezoekerscentrum
Buursteeg 2
3927EJ Renswoude
Plan je route

In verband met de coronamaatregelen zijn een bezoek aan het bezoekerscentrum en rondleidingen niet mogelijk. Wel is het Bezoekerscentrum een aantrekkelijk startpunt om de Grebbelinie te voet of op de fiets te ontdekken. Meer informatie

De expositie
In het Grebbelinie Bezoekerscentrum duik je in de geschiedenis van één van de grote waterlinies van Nederland: de Grebbelinie. Deze slinger van forten en liniedijken tussen Rhenen en Spakenburg beschermde ons land meer dan tweehonderd jaar. De houten soldaten die hier op vier cruciale momenten in de vaderlandse geschiedenis de linie verdedigden, vertellen je hun verhaal in de interactieve expositie. Toegangskaarten voor de expositie koopt u in het bezoekerscentrum.  

Rondleiding over het fort
Een gidstocht over het fort maakt uw bezoek compleet. Elke eerste zondag van de maand organiseren we een open rondleiding onder leiding van een gids om 14:00. U kunt ook een rondleiding boeken voor een besloten groep. Een rondleiding boeken of aanmelden voor de open rondleiding doet u via het contactformulier. Bekijk ook de tarieven voor de rondleidingen. 

Wanneer

  • dagelijks10.00 - 17.00 uur
  • Restaurant Grebbelounge is elke dag open vanaf 10:00. De keuken is open van 12:00 tot 21:00.