Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Historische High Wine bij Kasteel Amerongen

Ga je mee op een culinaire tour door het kasteel gevolgd door een historische high wine? Culinair historica Manon Henzen en wijnhistorica Mariëlla Beukers van Wijnkronieken organiseren een historische high wine in Kasteel Amerongen. Het programma start met een rondleiding over eten door het kasteel. Daarna is er een beeldpresentatie en een proeverij van vijf wijnen en vijf hapjes uit het 18e en 19e eeuwse kookschrift "Mevrouw Rosande" van Kasteel Amerongen.

Culinaire rondleiding
We starten met een unieke rondleiding door het Huis waarbij de historische verhalen over eten, voedselproductie en -bereiding op Kasteel Amerongen centraal staan. In de bibliotheek ligt het 300 jaar oude kookschrift "Rosande" van Kasteel Amerongen. Manon heeft dit schrift van kaft tot kaft bestudeerd en zal er over vertellen.

Proeverij van historische drankjes en hapjes
Na de rondleiding geven Manon en Mariëlle een beeldpresentatie over de geschiedenis van drank en eten bij Kasteel Amerongen gecombineerd met een proeverij van historische drankjes en hapjes gebaseerd op het kookschrift "Mevrouw Rosande" Je proeft in totaal vijf wijnen en vijf hapjes. Tijdens de belevenislezing kun je objecten, bijzondere smaakmakers en historische kookboekjes bekijken.

Let op: er is plek voor maximaal 20 personen.

Prijzen

  • Volwassenen€ 70,00