Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Zomeroffensief - Nationaal Militair Museum

Iedere zomer organiseert het Nationaal Militair Museum een groot evenement met volop actie; een dag vol plezier voor jong én oud. Dit jaar vindt dit Zomeroffensief plaats op 3 & 4 september 2022. Noteer de datum in je agenda en bestel alvast je tickets!

Het NMM heeft de grootste militaire collectie van Nederland: tanks, pantservoertuigen, straaljagers en helikopters. Tijdens het Zomeroffensief laat het NMM je graag álles zien! Het Soesterberg Zomeroffensief is de knallende zomerafsluiter van het NMM. Op het buitenterrein wordt alles uit de kast getrokken: tanks, vliegtuigen, en veel activiteiten voor kinderen.

Static show
Op de betonstrip naast het museum staan tijdens het Zomeroffensief de mooiste collectiestukken uit het depot. Op die manier wordt er plaats gemaakt in het depot, zodat ook hier de deuren open kunnen zetten om je een uniek kijkje in de collectie te geven!

Tank demonstraties
Tanks in het museum zijn indrukwekkend, maar die tonnen staal komen pas echt tot leven zodra de motor wordt gestart… In de collectie van het NMM bevinden zich meerdere tanks en andere pantservoertuigen waarmee nog wordt gereden. Tijdens het Zomeroffensief is er dan ook meerdere keren per dag een tankdemonstratie in de arena.

Open depot
Tijdens het Zomeroffensief krijg je de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Het depot staat vol collectiestukken die bezoekers nogmaal gesproken niet te zien krijgen.

Militaria markt
Voor de liefhebbers van militaria is er dit jaar ook een kleine militaria markt op het buitenterrein.

Stoere activiteiten
Alles is inbegrepen in de ticketprijs van €12,50. Dus ook de buitenactiviteiten zoals mini-jeep en mini-tank rijden. Daarnaast vind je op het evenemententerrein de activiteit ‘Stap in de kistjes’, waar kinderen hun militaire skills moeten laten zien: tentje bouwen, knopen leggen, bootcampen en natuurlijk camoufleren.

Prijzen

  • € 12,50 - per persoon (excl. toegang museum) • kinderen t/m 3 jaar gratis