14 Opmerkelijke Vrouwen van Rhenen

Van harte welkom in Stadsmuseum Rhenen. Stadsmuseum Rhenen zorgt ervoor dat jouw bezoek ontspannen en veilig verloopt. Museumtickets regel je als volgt:

  1. Via de website, met een bestelformulier. (voor 17.00 uur besteld = dezelfde dag nog reactie).
  2. Telefonisch tijdens openingsuren  0317 – 612077 . 
  3. Aan de deur tijdens openingsuren. Je hoort meteen of er ruimte is (die is er vrijwel altijd)

Stadsmuseum Rhenen werkt met tijdsloten. Je bezoek start op een vaste tijd, om de 30 minuten (de eindtijd is vrij).

In deze expositie draait alles om 14 vrouwen uit de geschiedenis van Rhenen. Vrouwen die het licht hebben gevangen, of juist de schijnwerpers verdienen.      

U ontmoet de heilige Cunera, de stoere 17de-eeuwse veervrouw Gartje Goossen en domineesvrouw Aagje van Campen. Maar ook Duveke, de minnares van de koning van Denemarken en tante Loes: de warmhartige en kleurrijke horecavrouw van restaurant De Stichtse Oever. Wat had zij met Hollywood-ster Clark Gable van doen?

Hun kleurrijke verhaal – en dat van tal van andere vrouwen –  komt extra tot leven met objecten uit de museumdepots – van rouwmuts tot correspondentie en schilderijen. Maar ook doken we in archieven en kregen we bijzondere bruiklenen. Ooit een schimplied gehoord, dat een Rhenense vrouw naar de rechter deed stappen? U hoort het. Museumbezoekers worden ook uitgenodigd om hun Opmerkelijke Vrouw van Rhenen in te brengen. De expositie is bedoeld voor vrouwen én voor mannen, en ook aan kinderen is gedacht. 

Wanneer

  • elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 1 september 202010.00 - 16.00 uur

Prijzen

  • MJK (Museumjaarkaart)Gratis
  • Volwassenen€ 6,50
  • Kinderen€ 4,00