Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Cabaret: BAS BIRKER | BELG (TEGEN WIL EN DRANK)

  • Cast: Bas Birker
  • Genre: CABARET
  • Aanvang: 20.30 u
  • Waar: Grote Zaal
  • Soort: Op weg naar Carré

EEN KOMISCHE ODE AAN NEDERLANDS GEREGEL EN BELGISCH GEFOEFEL.

Na 30 jaar in Tilburg ontdekte comedian Bas Birker (1979) wat hij eigenlijk al heel lang wist: hij werd geboren in het verkeerde land. En dus besloot hij om een paar kilometer naar het zuiden te trekken. Met een cultuurshock, een drankprobleem en een carrière tot gevolg.

Een Antwerps lief, een Belgisch paspoort en een perfect tweetalig kind verder, trekt Bas Birker voor één keer terug naar zijn geboorteland om verslag uit te brengen. Want hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes, Belgische kunstschilders en architectuur vandenAldi, de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter.

BELG - tegen wil en drank is een ode aan Nederlands geregel en Belgisch gefoefel. Aan Hollandse directheid en Vlaams getaffel. Aan ZOAB en dat spul waar ze over de grens de wegen mee bedekken. Een dagboek dat vertelt over 10 jaar proberen te integreren, zonder ooit echt ergens bij te horen. Maar geaccepteerd of niet, volgens zijn paspoort is Bas Birker nu eenmaal een Belg. Tegen wil en drank.


Over Bas Birker
Bas Birker groeit op in Tilburg en ruilt na jaren in de plaatselijke horeca zijn schort in voor het podium. Na zijn verhuis naar Antwerpen nestelt hij zich in de Vlaamse comedy scene met een finaleplek in Humo’s Comedy Cup en achtereenvolgens de soloprogramma’s Op wegSOWIESO en JE MOEDER!, die alle drie op rij werden uitgezonden op de Vlaamse televisie.

In juni 2019 maakt Bas Birker voor zijn 40e verjaardag een eenmalige avondvullende show in de 40 dagen voor zijn verjaardag onder de noemer 404040. Die voorstelling zette hij integraal op youtube. De stijl van Bas kenmerkt zich door een hoog tempo, scherpe tong en een flinke dosis improvisatie.

Naast zijn theatershows is Bas Birker erg actief in het Vlaamse én Nederlandse stand-up circuit, begeleidt hij al jaren nieuw talent in zijn eigen Comedy Academy en heeft hij al meer dan 4 jaar een eigen rubriek in het Radio 2 - actualiteitenprogramma De Weekwatchers.


Recensies

“Zijn nieuwe show ‘JE MOEDER!’ is grappig, scherp en slim” **** Focus Knack

“Topklasse” Gazet van Antwerpen

“Misschien wel de beste pure stand-upcomedian van Vlaanderen” De Standaard

PURE STAND-UP COMEDY

 

BELANGRIJK OM TE WETEN VOORDAT U GAAT BOEKEN
Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen zijn de beschikbare zitplaatsen in onze zaalplattegrond ingedeeld in twee stoelen naast elkaar en enkele stoelen.
• De tweetallen zijn voor mensen uit hetzelfde huishouden. Komt u met max. 2 personen of met meer personen uit uw huishouden? Dan mag u in tweetallen naast elkaar zitten.
• Boekt u alleen? Boek dan, indien beschikbaar, a.u.b. een losse zitplaats. Op die manier kunnen wij zo veel mogelijk gasten placeren.
• Boekt u alleen en is er geen individuele zitplaats meer beschikbaar maar uitsluitend twee naast elkaar? Dan kunt u één van twee zitplaatsen boeken. U kunt geen lege zitplaats direct naast een andere individuele boeker kiezen. Probeert u dit, dan krijgt u een foutmelding.
• Rolstoelplaats nodig? Stuur dan een e-mail naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl. Onze kassamedewerker bekijkt of er een rolstoelplaats beschikbaar is. Let op: vanwege de verminderde zaalcapaciteit zijn ook het aantal rolstoelplaatsen beperkt.

NB: Datum onder voorbehoud van ontwikkelingen en maatregelen vanuit de overheid m.b.t. het coronavirus. Wij houden ons aan de landelijke richtlijnen. 

Kaartprijs

€ 13,00 online
• excl. consumptie

Tickets alleen online verkrijgbaar | zie de boekingsinstructies voor enkele/dubbele stoelen

Websites https://www.basbirker.be/

Prijzen

  • € 13,00. Tickets alleen online verkrijgbaar.