Allergenenvrij Foodevent - Hoeve Ravenstein Baarn

Contact

Adres:
Hoeve Ravenstein
Ravensteinselaan 3
3744 ML Baarn
Plan je route

Heb jij of je kind last van een voedselallergie? Dan is een bezoek aan Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein zeker een aanrader! Iedere eerste zaterdag van de maand wordt hier een allergenenvrij evenement georganiseerd. Naast het glutenvrije dieet is er ook veel te vinden voor o.a. het melk-, suiker-, noten-, ei- & lactosevrije dieet!

Er is een kleinschalige allergenenvrijemarkt waar diverse producenten u laten proeven en meer vertellen over de producten. Natuurlijk is het mogelijk om de lekkere producten mee te nemen om thuis van te genieten.

In het 100% glutenvrij en deels lactosevrij lunchcafé kunt u genieten van vers bereide taartjes, broodjes, soepen, salades en meer. Ook voor de kinderen is er altijd iets lekkers verkrijgbaar in het café zoals pannenkoeken, poffertjes, hotdogs etc. (natuurlijk allemaal gluten- en vaak ook lactosevrij).

In de boerderijwinkel (beter gezegd biologische supermarkt) kunnen bezoekers terecht voor hun dagelijkse boodschappen. Van verse groentes en het vlees van eigen boerderij tot granen, wijnen, ontbijtproducten, verzorgingsproducten, tandpasta en schoonmaakmiddelen, Hoeve Ravenstein heeft veel. Het complete assortiment bestaat uit biologische, allergenenvrije- en streekproducten.

Voor de glutenvrije & lactosevrije producten heeft Hoeve Ravenstein een aparte afdeling in de winkel. De winkel biedt ruim 1000 soorten glutenvrije producten van de grote, maar ook van de kleinere merken. Van soepen tot vers brood, van snoep tot bier, van broodverbeteraar tot kroketten uit de diepvries. Ook voor vele andere voedselallergieën biedt Hoeve Ravenstein producten, waar mogelijk vers en zonder onnodige toevoegingen, aan.

Hoeve Ravenstein is te vinden op landgoed Groeneveld in Baarn vlak bij afslag ‘Soest/Baarn-Noord’ van de A1. Parkeren kan gratis op het erf en toegang is gratis.

En op Hoeve Ravenstein vind je meer. De familie Tupker runt op deze plek namelijk een bijzonder familiebedrijf. Bezoek samen met de kids de koeien in de stal. Ruim dertig jaar geleden zijn zij als hobby begonnen met het houden van Belgische Witblauwe koeien. Hun uitgangspunt is hierbij: het houden van koeien op een natuur- en diervriendelijke manier met respect voor de natuur en leefomgeving en bovenal met oog voor volgende generaties.
Ook de moestuin, kleine dieren en het koffie terras zijn een bezoekje waard!

Wanneer

  • elke maand op de zaterdag van de maand

Reviews