Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Concours d'Elegance Paleis Soestdijk

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus opent Concours d’Elegance Paleis Soestdijk de poorten. Twee dagen lang vormen de prachtige paleistuinen van Soestdijk het decor van het nieuwe concours.

Naast een concours d’élégance van wereldklasse brengt organisator Classics at the Palace uitzonderlijke auto’s, bijzondere automobilia en natuurlijk heel veel spektakel bijeen. In plaats van de sprint voor vooroorlogse auto’s is een pre-war gymkana opgezet, een behendigheidstest voor vooroorlogse auto’s, waar ENI, het Italiaanse oliemerk, zijn naam aan heeft verbonden. De gymkana betekent volop spektakel met veel kabaal, de geur van olie en benzine, en coureurs die hun klassieke voertuigen tot het uiterste drijven. Topvermaak voor het publiek kortom, en een unieke kans om zeldzame klassiekers in actie te zien en horen.

Fameuze merken
Een aantal concoursthema’s is inmiddels bekend. Nieuw is de klasse van de Super Sportwagens uit de Jaren Tachtig. Denk aan F40’s, Countachs, de BMW M1 en nog veel meer exotische vierwielers die de jongere doelgroep zal aanspreken. In Soestdijk zal bovendien het Nationale Concours terugkeren, dit keer georganiseerd door het autoblad Octane. Verschillende decennia autogeschiedenis worden vertegenwoordigd, met onder meer stationwagons, GTI’s en auto’s van achter het voormalige IJzeren Gordijn.

Route d’Elegance en boten
Een nieuw element in Soestdijk is de introductie van de route d’Elegance. Bezoekers die de met pijlen aangegeven route door de paleistuinen volgen, krijgen alle highlights te zien. Een van deze highlights is de paleisvijver. Hier worden boten gepresenteerd, waaronder een bijzondere Riva en een aantal Amphicars.