Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Klassiek aan de Rijn - Lucas en Arthur Jussen, piano

De broers Jussen hoeven in Rhenen eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Het is de derde keer dat ze voor Klassiek aan de Rijn optreden, en de Cunerakerk zit altijd vol als zij spelen. Wilt nu erbij zijn op 15 maart, wacht dan niet te lang met kaartjes bestellen!

 

Mozart schreef zijn Sonate in D KV 448 (zijn enige werk voor 2 pianos) in november 1781 in Wenen, voor een uitvoering met de pianiste Josephine von Aurnhammer.  'Met humor', 'langzaam en teder', 'levendig, wakker en snel': de aanwijzingen voor de 12 Fantasiestücke van Robert Schumann vormen een ware caleidoscoop van ideeën en stemmingen. Schumann componeerde zijn acht Fantasiestücke op. 12 in het voorjaar van 1837.

Naast componist en etnomusiocoloog was Béla Bartók in zijn tijd ook een gevierd pianist. Hij bracht veel van zijn eigen pianomuziek zelf in première. De muziek is avontuurlijk met een perfecte verhouding van ritme en melodie, aangevuld met een zeer breed scala aan dynamiek.

Rachmaninov componeerde zijn Suite no. 2 for 2 piano's in 1901. De opmerkelijkste uitvoering vond in Los Angeles plaats, korte tijd voor de dood van Rachmaninov. Hij speelde het werk samen met Vladimir Horowitz op een feestje waar zij beiden waren; de enige keer dat zij samenspeelden.

 

Wolfgang Amadeus Mozart                      Sonate for 2 piano’s KV 448 (375a)

Robert Schumann                                         Fantasiestücke opus 12 (Arthur)

Béla Bartók                                                       Suite Opus 14 and Piano Sonata Sz. 80 (Lucas)

Sergei Rachmaninov                                     Suite no. 2 for 2 piano's opus 17

Prijzen

  • € 35 | CJP/student € 20 | jeugd t/m 18 jaar € 10
    Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje