Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Zonder bomen geen kunst

Contact

Adres:
Groeneveld 2
3744 ML Baarn
Plan je route

De Bomenstichting bestaat dit jaar 50 jaar en dat is een reuze felicitatie waard. Al 50 jaar ijvert dezestichting voor het behoud van bomen in de stad en op het platteland, al 50 jaar lang zetten vrijwilligers zich in om ruimte te geven aan bomen en ze te behoeden voor ondoordachte acties. De Bomenstichting is daarmee haar tijd ver voor uit geweest, weten we nu. Inmiddels zijn we steeds meer gaan beseffen dat bomen belangrijk zijn voor ons mensen, voor het klimaat, voor dieren, voor onze gezondheid, voor een prettige leefomgeving. Maar bomen zijn ook een lust voor het oog, zevertegenwoordigen Schoonheid. De Nederlandse schilderkunst door de eeuwen heen vertelt er ons alles over. 

Maar ook hedendaagse kunstenaars voelen zich op allerlei manieren geïnspireerd door bomen. En dat is de komende tijd te zien in de expositie “Zonder bomen, geen Kunst” in Kasteel Groeneveld te Baarn. Leden van AKKA (Alumni Kunstenaars Klassieke Academie), een noordelijke groep van kunstenaars die allen aan de Klassieke Academie te Groningen zijn opgeleid, willen met deze expositie de Bomenstichting van harte feliciteren met haar 50 jarig jubileum.

Vanwege de coronamaatregelen wordt publiek in slots van een uur toegelaten in het kasteel. Reserveren is daarvoor een noodzaak. Actuele info vinden bezoekers op de website: www.kasteelgroeneveld.nl