Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Fire Shut Up in My Bones - Terence Blanchard | The Metropolitan Opera

De uitvoering van Fire shut up in my bones kunnen we zeker als een mijlpaal in de geschiedenis van The MET beschouwen. Niet alleen omdat we hier voor het eerst in The MET te maken hebben met een zwarte componist, Terence Blanchard, maar ook met een vrouwelijke zwarte regisseur en choreograaf, Camilla Brown.

Onderwerp is het levensverhaal van New York Times columnist Charles Blow. Na een jeugd vol geweld, zowel binnen als buiten de familie, weet Charles zich daaraan te ontworstelen. Hij ontwikkelt zich tot een zeer succesvol en invloedrijk New York Times columnist en heeft sinds mei '21 een talkshow op Black News Channel.

De gelauwerde jazztrompettist en filmcomponist Terence Blanchard (6 Grammy's) herkende veel van dit verhaal in zijn eigen jeugd in New Orleans. Met deze 'opera in jazz' zoals hij zelf omschrijft, zet hij in feite de lijn van Gershwin's Porgy and Bess voort. Het samensmelten van jazz, gospel, opzwepende dans en opera heeft geleid tot een productie die al sinds de première in Louisiana 2019 overal in Amerika heel veel succes heeft.

Voor iedereen die enige affiniteit heeft met jazz en misschien nog niet zo vertrouwd is met opera (of omgekeerd), is dit een uitgelezen kans om beide muzikale werelden beter te leren kennen. Daarnaast geeft de opera een inkijkje in de huidige Amerikaanse samenleving.

Prijzen

  • € 39,00 incl. welkomstdrankje & pauzearrangement (kassa +€1,-)

    Kaartverkoop vanaf september. Exacte startdatum wordt later bekendgemaakt.
  • Betaalmogelijkheden: PIN