Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Concertserie in Sionskerk Zeist

Contact

Adres:
Jacob Catslaan 73
3705 BP Zeist
Plan je route

31 jaar geleden namen Jelte Veenhoven en Cor Doelwit samen het initiatief voor een serie zaterdagmiddagconcerten in de Sionskerk in Zeist. Dit bleek al snel een succes en bijna 250 concerten later draagt Jelte het stokje over aan Zeister pianist Wouter Harbers.

Wouter won in 2011 het EMG-concours en startte in 2012 een eigen concertserie in de Thomaskerk in Zeist. Ondertussen geeft hij jaarlijks ruim 125 concerten door heel Nederland. Wouter: “Toen Jelte me benaderde met de vraag of ik zijn serie wilde overnemen, sprong ik een gat in de lucht. Ik hoopte één concert in die serie te mogen spelen. Hoe gaaf is het dan om de hele serie te mogen leiden!” Wouter heeft een nieuw bestuur gevormd en voor dit seizoen een gevarieerd programma samengesteld. “Acht keer feest op acht heel verschillende manieren. Kom tenminste één keer proberen of dit iets voor u is!”

Zaterdagmiddag 14 september start de serie met een feestelijk openingsconcert. U waant zich een middagje in Wenen: Wouter voert samen met het professionele Bach Quartet delen van vrolijke pianoconcerto’s van Haydn en Mozart uit. Daarnaast klinkt luchtige én intieme pianomuziek uit de prachtige Bösendorfer-vleugel, die toevallig ook gebouwd is in Wenen. Wouter vertelt u graag meer over de historie rondom de composities, zodat de muziek u meer zegt dan ooit.

Agenda
12 oktober: Koor- en pianomuziek 'Van Bach tot Nu' - Reis door de tijd, met Vocaal ensemble Lobet den Hern.
9 november: Muziekale sprookjes - Met violist Robert Cekov?
14 december: Adventsconcert - Met Amersfoorts Kamerkoor o.l.v. Rienk Bakker
11 januari: 8 Impromptu's van Schubert - Door 8 pianisten!
8 februari: Romantische serenades - Met bariton Rutger Oeveren
14 maart: Canto Ostinato door 2 pianisten en 6 schilders - Wouter Harbers, Thera Klaassen en schilders van 'De Toets'
11 april: Stabat Mater op Stille Zaterdag - Met Marjon v.d. Linden, Marianne Selleger & Bach Quartet.

Wanneer

  • Het concert begint om 16:30u en duurt ongeveer een uur. De zaal is open vanaf 16:00u. Hartelijk welkom!

Prijzen

  • Gratis U kunt gratis naar binnen! Na afloop kunt u uw waardering niet alleen in decibellen laten blijken tijdens het applaus, maar ook in financieel opzicht bij de collecte.