Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Charles Dickens’ kerst

Contact

Adres:
Museum Veenendaal
Museum Veenendaal
Kees Stipplein 76
3901 TP Veenendaal
Plan je route

Charles Dickens
Charles John Huffam Dickens (7 feb. 1812 - 9 juni 1870) was een van de belangrijkste Engelse schrijvers tijdens het victoriaanse tijdperk. Zijn verhalen kenmerken zich door sociale misstanden, de cartooneske karakters en humor. Dickens grote doorbraak als schrijver kwam in 1836 met The Pickwick Papers. Daarna volgde nog velen verhalen, waaronder David Copperfield, Great Expectations, Oliver Twist, Nicholas Nickleby, A tale of two cities en A Christmas Carol.

A Christmas Carol verscheen in 1843 en was Dickens’ eerste en beroemdste kerstvertelling.  
Het verhaal gaat over een oude en verbitterde vrekEbenezer Scrooge. Scrooge is een financier en geldwisselaar. Zijn leven lang heeft hij zich gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Hij veracht andere zaken dan geld, inclusief vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest. In de nacht voor Kerstmis heeft hij een aantal dromen waardoor hij tot inkeer komt.

Uit het depot
Voor deze tentoonstelling zijn tevens twee kunstwerken uit het depot gehaald die normaliter niet te zien zijn in het museum. Het ene werk is een Voorstelling met moeder en kind, Maria en Jezus. Het andere werk is het schilderij De Kruisiging van kunstenaar Bernard Meddens (1913-1989). Beide werken zijn afkomstig uit de R.K. Willibrorduskerk aan de Nieuweweg-Noord te Veenendaal.

Oliebollenactie
Trek in een lekkere oliebol na het zien van de tentoonstelling? Lever bij de museumbalie het entreeticket in en ontvang een kortingsbon voor oliebollen bij de Betuwse Gebakkraam op het Kees Stipplein: 5 oliebollen voor € 3,- euro.