Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Café Boedapest

Contact

Adres:
Het Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB AUSTERLITZ
Plan je route

Miklós Lakatos speelt al viool sinds hij drie jaar oud is. Zijn vader was zijn eerste docent.
Tot zijn dertiende studeerde hij aan de muziekschool, waarna hij in het beroemde Rajkó orkest de wereld over reisde. Zijn eerste eigen orkest formeerde hij toen hij 23 was en sindsdien speelt hij in het beroemde Marvany Mennyasszony Restaurant in Budapest. Regelmatig wordt hij gevraagd voor concerten overal ter wereld.

Miklós speelde onder anderen in Carnegie Hall, in het Ritz Hotel in Parijs en in het beroemde Emke Restaurant in Budapest. Hij is een violist met klasse en heeft een geweldig charisma. Muziek uit Hongarije en vele andere muziekstijlen brengt hij onnavolgbaar met zijn orkest tot leven. De virtuositeit van deze Hongaarse musicus is een belevenis.

De klarinettist Willem Gülcher heeft het op zich genomen om, samen met een groep Nederlandse musici van Hongaarse zigeunermuziek, deze muziek weer naar Nederland te halen. Het gaat hen aan het hart dat deze muziek langzamerhand dreigt te verdwijnen, zowel in Nederland als overigens ook in Budapest zelf. Bij het concert vertellen ze over de achtergrond van de muziek en spelen muzikanten uit Nederland een paar nummers mee. Hiermee maken ze de muzikale band tussen Nederland en Hongarije hoorbaar.

De Nederlandse musici zijn verenigd in de Stichting Magyar Nóta en deze stichting ondersteunt diverse projecten waar Hongaarse Zigeunermuziek aangeboden wordt met een financiële bijdrage.

Prijzen

  • € 19,50