Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

DriebergenArt

DriebergenART wordt dit jaar voor de 9e keer georganiseerd. Het thema van dit jaar is “vrijheid”.

Het is een initiatief van de ondernemersvereniging In-Driebergen samen met lokale Driebergse kunstenaars. De eerste keer dateert van 2012 onder de toenmalige naam Traaij-Art. Na de oprichting  van de BIZ Driebergen in 2016 (bedrijveninvesteringszone) is de naam veranderd in DriebergenART.

DriebergenART 2021 vindt plaats van 4 tot en met 21 september. Kunstenaars en ambachtslieden hebben een match gemaakt met een ondernemer en hebben gekozen voor één of meer passende kunstwerken voor in de etalage of buiten. Het gaat om kunstwerken die speciaal voor deze gelegenheid worden ontworpen en in relatie staan tot de ondernemer waarmee de kunstenaar een match heeft. Die kunstwerken zijn van 4 tot en met 21 september te bekijken in de etalages van 60 deelnemende winkels.  

3 D ART
Een schilderij van 250 m2 in Driebergen

Willem Stolwijk organiseert dit uitdagende project samen met Dorien Kilian. Zij gaan samen met een team van helpers het reusachtige schilderij op het plein aan de Traaij, tegenover Boekhandel Jacques Baas, maken. Er wordt op de grond een soort ravijn geschilderd waarin een fantasiewereld  te zien is. Om dat effect te bereiken wordt de schildering op de straat gemaakt terwijl het vanaf de Traaij lijkt alsof de straat is opengebroken en onder het plein een nieuwe wereld bestaat. Je mag op het schilderij lopen en staan en dan lijkt het net of je onderdeel bent geworden van die nieuwe wereld. Het is 3D Art en dat betekent dat alleen vanuit een bepaald standpunt (de wandelaar op de Traaij) het schilderij in de juiste verhoudingen te zien is. 

PROGRAMMA

OPENING 
Zaterdag 4 september 12.00 uur op het plein van Jacques Baas op de Traaij.

Ook de KINDEREN hebben een plekje binnen dit evenement!
Voor hen wordt Petit Montmartre georganiseerd, dat start op 4 september om 12.00 uur met een creatief event op het plein tegenover boekhandel Jacques Baas aan de Traaij in Driebergen. Kinderen gaan met kunstenaars aan de slag om eigen kleine kunstwerken te maken, of mee te doen aan het grote werk van 4 x 2 meter. Kunstenaars en liefhebbers van de kunst mogen uiteraard meedoen. De activiteit duurt tot 16.00 uur.

Kleurplaat kinderen
Bij alle deelnemende winkeliers zijn kleurplaten verkrijgbaar voor de kleine/kleinste inwoners van Driebergen-Rijsenburg. Ontdek welke kunstenaar in jouw kind schuilt. Er worden leuke prijzen ter beschikking gesteld door de ondernemersvereniging In-Driebergen.

MATCH met andere activiteiten
Zaterdag 11 september is het open monumentendag. Ook is er in Driebergen een grote actie - de RACEWEKEN- met de kassabonnen van uitsluitend Driebergse winkels gaande.

In het kader van de raceweken heeft de commissie bedacht om de acties te ‘matchen’. 

Op het Plein bij Jacques Baas kun je meehelpen om een auto te beschilderen. De auto mag helemaal creatief bewerkt worden. Doe jij ook mee? Deze activiteit is van 12.00-16.00 uur.