Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

FILM: HOPE GAP (12+)

Grace (Anette Bening) en Edward (Bill Nighy) zijn bijna dertig jaar getrouwd en wonen in een dorpje bij de klif van Hope Gap. Het echtpaar is behoorlijk vastgeroest in vaste patronen: Grace moppert regelmatig tegen Edward over zijn gebrek aan betrokkenheid, waarop Edward steeds meer in zichzelf keert.

In het weekend dat zoon Jamie (Josh O'ConnorThe Crown) komt logeren, deelt Edward mee dat hij zijn vrouw diezelfde dag nog zal verlaten voor een jongere vrouw. Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen. Ook al is Jamie volwassen, hij blijft een kind tussen twee vechtende ouders die niet wil begrijpen dat zijn ideaalbeeld stuk is. Wanhopig probeert hij zijn ouders weer met elkaar te laten praten.

Net als Jamie probeert ook de film van regisseur William Nicholson geen partij te kiezen en wil het vooral laten zien wat het kan betekenen om na dertig jaar de balans van een huwelijk op te maken. Nicholson baseerde het verhaal op zijn eigen jeugdervaringen, waarin gelukkig niet alleen ellende maar ook humor in terug te vinden is. Alhoewel alle drie de acteurs steengoed spelen, zijn vooral de acteerprestaties van Josh O'Connor memorabel.

Prijzen

  • € 10,50 online | € 11,00 kassa
    incl. consumptie