Expositie Anton Heyboer

Vanaf 30 januari 2017 kun je de expositie Anton Heyboer bewonderen in het Paviljoen van Landgoed Zonheuvel. De tweelingzussen Willy en Trees van Kleef bezitten de grootste en mooiste verzameling van zijn werken bekend onder de naam “Twin Collectie’.

Alle zakelijke en particuliere bezoekers op Landgoed Zonheuvel hebben gratis toegang. De tweeling geven in februari verschillende gratis rondleidingen met verhalen vertellen over het leven en kunstwerken van deze unieke kunstenaar.

Aanmelden is niet nodig. De rondleiding start bij de receptie van het Paviljoengebouw / Hotel. Grote gezelschappen kunnen ook een rondleiding op maat aanvragen op een gewenst tijdstip op basis van beschikbaarheid via reserveringen@landgoedzonheuvel.nl.

Over de Twin Collectie
De liefde voor het verzamelen van de werken van Heyboer begon jaren geleden. Trees van Kleef en Willy Nijman kochten ooit een werkje van Heyboer in de galerie van Petra, de vijfde bruid van Anton Heyboer. Dit bleek een schot in de roos, want de ‘twins’ keerden steeds vaker terug om werken van Heyboer te kopen.

Al snel viel het ook Anton Heyboer zelf op dat zij zoveel kochten. In 2004 besloot hij hen te ontmoeten. Waarna meer bezoeken volgden, waarbij Heyboer veel vertelde over zijn leven. De zussen verzamelden uiteindelijk een grote collectie werken. Volgens Heyboer de grootste en mooiste verzameling van zijn werken. Deze moesten getoond worden. Dit gebeurde in 2005. Vele kunstwerken vonden hun weg naar Slot Zeist waar Anton Heyboer er zelf helaas geen getuige meer van mocht zijn. Op 24 april, de dag dat de werken afgeleverd werden, overleed hij op 81-jarige leeftijd.

De werken van Anton Heyboer zijn tot eind juni 2017 te zien en te koop op Landgoed Zonheuvel

Wanneer

  • dagelijks t/m 30 juni 2017
  • Gratis rondleidingen op de volgende data: – Zaterdag 18 februari 2017 – 13.00 uur – Zaterdag 18 februari 2017 – 14.00 uur – Zaterdag 18 februari 2017 – 15.00 uur – Zaterdag 25 februari 2017 – 12.00 uur – Zaterdag 25 februari 2017 – 13.00 uur

Reviews