Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Arrangement Henk Helmantel

Op zaterdag 14 mei 2022 van 14:00-16:00 zal het tweede arrangement van de tentoonstelling ”Henk Helmantel- Meester in Realisme” plaatsvinden. Tijdens dit arrangement zal de conservator en een museummedewerkster van Museum Veenendaal een rondleiding geven door de tentoonstelling. Hierna is er gelegenheid voor een hapje en een drankje onder het genot van klassieke stukken van o.a. Bach, Haydn, Mozart en Schubert. Aanmelden voor dit arrangement is noodzakelijk en kan via info@museumveenendaal.nl.

Henk Helmantel
Henk Helmantel (1945) is geboren en getogen in Westeremden. Hij is de middelste van vijf kinderen en groeide op als kind van een echtpaar dat een eigen kwekerij had in het Groningse Westeremden. Henk ontdekte op twaalfjarige leeftijd dat hij kunstschilder wilde worden. Van 1961 tot 1965 volgde hij dan ook de opleiding tot kunstschilder aan de Academie Minerva in Groningen. Inmiddels is hij één van de meest bekende levende Nederlandse kunstschilders. Hij voelt zich sterk verbonden met de traditie van 500 jaar West- Europese schilderkunst en wordt beschouwd als een fijnschilder. Dit houdt in dat hij onderwerpen op een realistische manier weergeeft.
Henk schildert al zijn leven lang hoofdzakelijk stillevens van gedekte tafels, interieurs van kerken en kloosters, maar ook dieren die wij in onze tuinen tegenkomen. Zijn oeuvre is conceptueel. Hij schildert graag antieke voorwerpen, maar hij schildert niet op antieke wijze. De compositie van zijn schilderijen is abstract, een typisch uitgangspunt van de 20e eeuw. Het is eigentijdse kunst, niet geforceerd modern, maar op een natuurlijke manier.

Arrangement 18 juni
Komt zaterdag 14 mei je niet uit, maar wil je toch graag deelnemen aan een arrangement? Op zaterdag 18 juni zal een derde arrangement plaatsvinden. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Museum Veenendaal

Prijzen

  • € 12,50