Opera Zuid - Orphée aux Enfers - Cabrio Soest

Na het succes van Fantasio (2019) regisseert Benjamin Prins opnieuw een opera van Offenbach bij Opera Zuid.

Orphée aux Enfers is een parodie op de oudheid en toont het conflict tussen hel en paradijs. ‘Er is geen goed zonder kwaad, geen verantwoordelijkheid zonder plezier. Schaamteloos, hilarisch en een beetje brutaal!

De opera speelt zich niet alleen af in de oudheid, het stuk haakt ook in op de actualiteit. ‘Ik ga pingpongen met tijdlijnen’ vertelt Prins. Met een uitstapje naar de 18e eeuw, een knipoog naar politici uit de 21e eeuw en zo keren we terug naar de Atheense Akropolis in de oudheid.

Een heerlijke operette met lyrische aria’s, koren en aan het eind de swingende cancan, de erotische dans die sinds 1889 in de Parijse nachtclub Le Moulin Rouge wordt gedanst.

Orphée aux Enfers wordt uitgevoerd in het Frans met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Cabrio Soest

Weleens midden in het bos onder een sterrenhemel een voorstelling ervaren? Cabrio is één van Nederlands' mooiste openluchttheaters gelegen in de bosrijke omgeving van Soest. en heeft een gevarieerd programma. Het theater biedt een gevarieerd programma dat een breed publiek aanspreekt. Het theater ademt een informele sfeer en wordt volledig gerund door vrijwilligers. Hier geniet je van mei t/m september van voorstellingen, concerten en festivals.

Wanneer

  • Zaterdag 17 juni 2023 20.00 - 22.45 uur

Prijzen

  • € 30,00