Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Dag van het Kasteel

Op Dag van het Kasteel staan kastelen en buitenplaatsen in de spotlight! Samen met meer dan honderd deelnemers ervaar je bijzondere monumenten en al hun verhalen. Dit jaar is het thema: Wat? Water! De rol van water op kastelen en buitenplaatsen.

Dit jaar staat alles in het teken van water, dit is namelijk heel belangrijk voor kastelen en buitenplaatsen. De gracht zorgde voor veiligheid en verdediging, de rivier zorgde voor vervoer van de buitenplaats naar de stad. Water is in een land als Nederland zeer actueel. Ook bij kastelen en buitenplaatsen is het noodzakelijk dat er aan waterbeheer wordt gedacht.

Veel kastelen en buitenplaatsen hebben prachtige tuinen en overbossen waar je heerlijk kunt wandelen. Dit jaar kun je op Dag van het Kasteel verschillende waterwandelingen volgen door de tuinen en parken van kastelen en buitenplaatsen. Al lopend kom je alles te weten over de rol die water speelt op deze locaties. 

Wil jij ook een waterwandeling maken? Je kunt de volgende waterwandelingen lopen in de provincie Utrecht:

Dag van het Kasteel ook digitaal te bezoeken
In de verhalenbank van Dag van het Kasteel vind je verhalen uit het heden en verleden met de nadruk op water. Kijk, luister en lees mee en ga op een virtuele tijdreis door de geschiedenis van kastelen en buitenplaatsen en hun bewoners. Ontdek het op de website.