Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

FILM: JOKER (16+)

Overdag te boeken als clown, 's avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian. Maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Het groeiende gat tussen arm en rijk zorgt daar voor enorme spanningen. Mensen kijken niet meer naar elkaar om en de psychische aandoening waardoor Arthur oncontroleerbaar lacht, maakt zijn leven er niet makkelijker op. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, probeert hij zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham City. Tot hij één verkeerde beslissing neemt die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft. 

Regisseur Todd Phillips vertelt met Joker voor het eerst een op zichzelf staand verhaal van de iconische aartsvijand van Batman. Er is dan ook een prominente rol voor Batmans vader Thomas Wayne én we vangen zelfs een glimp op van een piepjonge Bruce Wayne. Maar met superheldenfilms heeft deze nieuwe knaller van DC Comics niets te maken. Joker is een duister, verontrustend, gedurfd en gewelddadig drama met een geniale vertolking van Joaquin Phoenix die vanaf de eerste seconde beetgrijpt en niet meer loslaat. De exentrieke en grenzeloos gedreven acteur die al sinds de film Gladiator imponeert, scoort hoog op de lijst van allerbeste acteurs ooit. En ook hier weet hij weer een behoorlijk sterk staaltje acteerwerk neer te zetten. Met zijn gelaagde spel zie je zelfs op de meest gruwelijke momenten nog altijd de menselijkheid in deze psychopatische moordenaar. Je voelt met hem mee in al zijn tragische gebeurtenissen.

De film heeft al vele prijzen gewonnen en maakt bij de Oscaruitreikingen op zondag 9 februari maar liefst kans op 11 Academy Awards: Beste FilmBeste Regie (Todd Phillips), Beste Acteur (Joaquin Phoenix - gewonnen), Beste Originele Muziek (gewonnen), Beste Bewerkte ScenarioBeste CamerawerkBeste GeluidBeste KostuumontwerpBeste Make-up en HaarstylingBeste Montage en Beste Geluidseffecten. Grote kans dat Joaquin Phoenix er in ieder geval met een beeldje vandoor zal gaan.

Prijzen

  • € 10,50 online | € 11,00 kassa
    incl. consumptie
  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Niet voor personen jonger dan 16 jaarJa