Zonheuvel Zomernachten concerten

Contact

Adres:
Campus Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
Plan je route

Op het groenste podium van Nederland, het Maarten Maartens openluchttheater op Landgoed Zonheuvel in de bossen van Doorn, vindt voor het derde jaar een serie spectaculaire en afwisselende openluchtconcerten plaats. 

Programma

Vrijdag 7 juli - Zomernachten #1 - Tim Kliphuis Trio

Het Tim Kliphuis Trio, met Nigel Clark (gitaar) en Roy Percy (bas) treedt op in Cape Town, op Celtic Connections, bij Wonderfeel en in het Concertgebouw. Virtuositeit, inspiratie en improvisatie zijn de vaste elementen: van een eenzame melodie op de Schotse hooglanden val je in Duke Ellington-achtige swing via minimalistische grooves die Philip Glass geschreven zou kunnen hebben.

Lees meer

Vrijdag 4 augustus - Zomernachten #2 – Haytham Safia trio

Haytham Safia is een virtuoos op de Arabische luit, ook wel u’d genoemd. Hij komt uit Galilea en timmert al jaren aan de weg in Nederland, ondermeer in de ‘arabicana’-groep No Blues. Hoewel hij in de kern klassiek Arabisch musicus is, werken ook Blues, Balkan- en jazzinvloeden in zijn composities en muziek door.

Een sfeervol concert met muziek uit het Midden-Oosten. Solist is de ud-virtuoos Haytham Safia. Hij neemt zijn eigen trio mee, dat klanken van het Arabisch schiereiland vermengt met muziek uit Afrika, met jazz, Balkanmuziek en blues.

Lees meer

25 augustus 2023 – Zomernachten #3 – Syrène Saxophone Quartet

Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar.

Dit event is onderdeel van het Duurzaamheidsfestival. Meer informatie en evenementen? Bezoek duurzaamheidsfestival.info!

Wanneer