Mirantibus Concert - Dear Nightingale - Baarn

Dear Nightingale
Toen Johannes Brahms in 1891 aan het hof van Meiningen kennis voor het eerst het spel van klarinettist Richard Mühlfeld was hij compleet overrompeld. Om te benadrukken hoeveel hij van het spel van Mühlfeld genoot noemde hij hem zijn “Nightingale” en schreef het prachtige klarinettrio Opus.114.

Een vriend van Brahms schreef over dit stuk: ‘Het lijkt wel alsof de instrumenten verliefd op elkaar zijn’. Op deze Mirantibus-avond brengen klarinettiste Marieke Vos, cellist Mick Stirling en pianist Camiel Boomsma de nachtegaal van Brahms tot leven!

Over stichting Mirantibus
Mirantibus werd opgericht door klarinettiste Marieke Vos en pianist Camiel Boomsma in september 2020. Tijdens de serie Mirantibus Concerten spelen nationale en internationale topmusici de mooiste werken uit het kamermuziekrepertoire in het Witte Kerkje in Baarn.

In het Witte Kerkje, dat in in 1893 werd gebouwd, hangt een voelbaar bijzondere sfeer. Er hebben hier ontelbaar veel mooie muzikale avonden plaatsgevonden. Zo bezocht de beroemde cellist Mstislav Rostropovich in 1996 het witte kerkje en speelde de befaamde Viola da Gamba speler Jordi Savall er in 2013 een magistraal concert. In de zaal staat een Steinway concert vleugel die door de prachtige boogvensters en houten planken geweldig klinkt. Deze rijke geschiedenis is een fundament van inspiratie voor de concerten van Stichting Mirantibus.

Wanneer

  • Zaterdag 18 maart 2023 20.00 - 21.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen€ 20,00 Inclusief pauzedrankje
  • Studenten€ 10,00 Inclusief pauzedrankje