Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

FILM: 1917 (12+)

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen, waaronder Blake zijn eigen broer. Aan één stuk door volg je de jongemannen in de loopgraven, op de frontlinie en in landschappen die enorm zijn veranderd door de hevige oorlog, waarbij je helemaal het gevoel hebt zelf in de actie te zitten.

1917 is geregisseerd door Oscar-winnend regisseur Sam Mendes (SkyfallSpectreAmerican Beauty), die samen met Krysty Wilson-Cairns het scenario heeft geschreven. Voor Mendes is het een heel persoonlijk project geworden. Het verhaal is namelijk gebaseerd op het oorlogsverhaal van de grootvader van Mendes tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het was aan Alfred H. Mendes de taak om boodschappen over te brengen naar andere divisies aan het front. De kans dat een Duitse sniper één van de boodschappers zou neerschieten was in die tijd zo groot, dat deze taak altijd met twee personen werd gestart. 

Tijdens de Golden Globe Awards won 1917 de prijs voor Beste Dramafilm. Mendes won daarnaast ook de Golden Globe voor Beste Regisseur. Ook tijdens de 92e uitreiking van de Oscars wist de film hoge ogen te gooien. De film maakte maar liefst kans op 10 Academy Awards: Beste FilmBeste Regie (Sam Mendes), Beste Originele ScenarioBeste Camerawerk (gewonnen), Beste Make-up en HaarstylingBeste Productie-ontwerpBeste Originele MuziekBeste Visuele Effecten (gewonnen), Beste Geluid (gewonnen) en Beste Geluidsmontage.

Prijzen

  • € 10,50 online | € 11,00 kassa
    incl. consumptie
  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarJa