Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Pluktuin Hoeve Ravenstein

Langzamerhand gaat de pluktuin weer open! Op dit moment zijn kruiden zoals oregano, tijm, rozemarijn, bieslook en citroenmelisse te plukken. Bloemen plukken kan pas vanaf juli. Er zijn coronamaatregelen genomen. Check daarom altijd de website voor de meest actuele informatie.

De Pluktuin van Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein is iedere zomer een grote publiektrekker. In de tuin kun je je eigen veldboeket plukken.

Bloemen plukken; hoe werkt het:

Bij de boerderijwinkel kunnen de bezoekers een mandje en schaar pakken om vervolgens zelf in de tuin te gaan plukken.
Na afloop kunnen de bloemen en kruiden in de boerderijwinkel worden afgerekend.

Plukregels

  • Haal een mandje en schaar bij de Boerderijwinkel
  • Knip nooit de hele stengel af, maar alleen de zijtakken van de bloemen
  • Pluk de bloemen, niet de knoppen
  • Kinderen zijn van harte welkom, maar wel onder begeleiding
  • Honden kunnen we helaas niet toegestaan
  • Groente zoals rucola, kropsla, courgette en aubergine liggen vers in de Boerderijwinkel. Je zelf geplukte boeket en/of kruiden reken je af in de Boerderijwinkel. Geniet van je oogst!

Een bezoek aan de pluktuin van Hoeve Ravenstein betekent een complete middag uit!

Tijdens een wandeling over het erf kom je vele dieren en prachtig gekleurde paddenstoelen tegen. Kinderen ontdekken met de gratis speurtocht alle bijzondere plekken van de boerderij, zoals de moestuin en de dieren in de koeienstal.
Combineer je bezoek met een prachtige wandeling over Landgoed Groeneveld , een bezoek aan het Boerderijcafé en de uitgebreide biologische supermarkt op het erf van de Hoeve.

In het Boerderijcafé en op het Boerderijterras kun je terecht voor verse koffie, warme chocolademelk en limonade. Ook voor heerlijke lunchgerechten en snacks kun je hier terecht, zoals soep met stokbrood en saucijzenbroodjes van de Hoeve. 
De Boerderijwinkel is open voor de lekkerste boodschappen! Natuurlijk zijn er volop seizoenproducten, zo mogelijk uit de streek.

Wanneer

  • elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
  • 1e zondag van de maand van mei t/m nov