Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Film - FISHERMAN'S FRIENDS (6+)

Contact

Adres:
Theater de Speeldoos - Baarn
Rembrandtlaan 35
3741 TA Baarn
Plan je route

HARTVERWARMENDE FILM OVER EEN GROEP VISSERS DIE ONVERWACHT DE HITLIJSTEN VAN ENGELAND BESTORMT.

Als de bijdehante Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, hoort hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen. Zijn collega’s overtuigen hem ervan het lokale zeemanskoor een contract aan te bieden. Hij gaat de uitdaging aan en is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny uiteindelijk wat echt belangrijk is in het leven. De muziek spreekt tot de romantische ziel van Danny, waardoor hij steeds meer gecharmeerd raakt van het dorpsleven. Bovendien valt zijn oog op de dochter van één van de koorleden. Danny maakt het zijn missie om de Fisherman’s Friends en hun muziek tot een wereldwijd succes te maken.

Deze hartverwarmende film van regisseur Chris Foggin is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, al geeft hij hier en daar zijn eigen invulling aan de gebeurtenissen. In werkelijkheid werden The Fisherman’s Friends in 2009 ontdekt door BBC-radiopresentator Johnnie Walker, waarna ze grote bekendheid kregen in de nationale media. In 2010 werd hun eerste album in samenwerking met Universal uitgebracht. Foggin vond het bij de productie van deze film belangrijk dat ook de originele Fisherman’s Friends werden betrokken. Zo spelen alle leden van het koor een kleine rol in de film en is ook het gezang een mix van de mannen uit het koor en van de acteurs.

Inmiddels is ook een vervolg van de film aangekondigd. In Fisherman’s Friends 2: Bound For South Australia staat het optreden van het mannenkoor op Glastonbury centraal en zien we de worstelingen in de voorbereidingen op het opnemen van hun tweede album.

Prijzen

  • € 10,50 online € 11,50 kassa
    incl. consumptie