Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie Kerststallen en kerstgroepen

Tijdens de kerstdagen 2021 heeft museum Soest al een bescheiden expositie kerststallen en kerstgroepen van Gerdie Bade mogen aanschouwen. Haar verzameling van kerststallen en kerstgroepen komen uit de vele landen waar ze is geweest. Wat begon met het kopen van één kerststal, nadat ze de Geboortekerk in Bethlehem had bezocht, is nu een verzameling geworden van ruim 600 exemplaren.

Symboliek van kerststallen

Het is mooi om te zien dat, waar ze ook komt, de verbintenis met veel mensen via de kerststal ons samenbrengt. Overal in de wereld. Men weet vaak niet dat er veel symboliek bij de kerststallen komt kijken. Bijvoorbeeld: Jozef heeft meestal een stok en lantaarn in zijn hand. Dat is de betekenis van betrouwbaar. Een ander voorbeeld is de haan. Deze zie je veel in Zuid-Amerikaanse kerststallen en staat te boek als het symbool van nieuw leven.

Kom op bezoek
Gerdie verheugt zich erop om de kerstgroepen en kerststallen (in vele vitrines) aan de bezoekers van het museum te laten zien. Gerdie exposeert met haar kerststallen en kerstgroepen door het hele museum van 18 november 2022 tot en met 5 februari 2023.

Zie ook www.museumsoest.nl

Prijzen

  • € 5,00