Fibonacci String Quartet Rhenen

Contact

Adres:
Podium De Vlam
Beukenlaan 2
3911XK Rhenen
Plan je route

Luna De Mol en Kryštof Kohout – viool
Ami-Louise Johnsson – altviool
Kosta Popović – cello

TE SPELEN WERKEN N.T.B.  

Het jonge Fibonacci String Quartet bestaat sinds september 2019. De leden, afkomstig uit Tsjechië, België, Zweden en Montenegro, zijn allemaal geboren in de 21ste eeuw en student aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Het kwartet wordt gecoacht en begeleid door Krysia Osostowicz, een gerenommeerd violiste en kamermusicus. Naast hun studie in Londen werd het kwartet toegelaten tot de Dutch String Quartet Academy (NSKA) en uitgenodigd om deel uit te maken van de organisatie ‘ProQuartet’ in Parijs.

In maart 2020 wonnen ze zowel de 1e prijs als de publieksprijs op de Beethoven Competition for Young Musicians in Londen. Later diezelfde maand wonnen ze ook nog de 1e prijs op de Saint James Chamber Music Competition. Ook wonnen ze in 2021 de eerste prijs op de internationale kamermuziekwedstrijd ‘Triomphe de l’Art’ in Brussel, evenals de speciale prijs ‘Peermusic, Hambourg’ en de speciale prijs ‘International Association Dimitri Chostakovich, Parijs’.

Het Fibonacci Quartet wordt genereus ondersteund en vertegenwoordigd door de stichting Talent Unlimited (Londen), ‘le Dimore del Quartetto’ (Italië) en de Fondation Biermans-Lapôtre (Parijs).

Het Fibonacci Quartet nam deel aan de masterclasses bij Gary Hoffman en Marc Danel op het Young Talent Festival in Schiermonnikoog (Nederland) in maart 2022. Daar hebben wij het kwartet horen spelen, en we waren zeer onder de indruk. De vier nationaliteiten vullen elkaar perfect aan qua energie, klankkleuren, muzikaliteit en persoonlijkheden. Het geheel is levendig en fris en we verheugen ons op hun komst naar Rhenen!

Wanneer

  • Zaterdag 4 maart 2023 20.00 - 22.30 uur

Op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!