Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

FILM: MIJN REMBRANDT (AL)

OUDE MEESTERS: EEN ODE AAN REMBRANDT.

Elke maand wordt op een dinsdagavond een prachtige film in de spotlights gezet in Theater de Speeldoos Baarn. Het zijn films die je aan het denken zetten, films die je een kijkje bieden in een andere belevingswereld. Met behulp van een korte inleiding wordt extra informatie over de film geboden, waardoor een andere manier van kijken mogelijk is. Dinsdag 31 maart wordt de inleiding verzorgd door de Baarnsche kunsthistorica Gees-Ineke Smit.

In haar nieuwe documentaire duikt filmmaakster Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. Mijn Rembrandt is naar eigen zeggen ‘een epische kunst-thriller’ geworden, waarin Hoogendijk een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.

Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.

Mijn Rembrandt is ‘een prachtige ode aan kunst van eigen bodem’ (Vogue) en ging op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) in wereldpremière in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré.

Prijzen

  • € 10,50 online | € 11,00 kassa
    incl. consumptie
  • Betaalmogelijkheden: PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Voor alle leeftijdenJa