Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Film - FØR FROSTEN

Contact

Adres:
Theater de Speeldoos - Baarn
Rembrandtlaan 35
3741 TA Baarn
Plan je route

HISTORISCH EN HARTVERSCHEUREND PORTRET VAN HET DEENSE PLATTELAND.

Elke maand wordt op een dinsdagavond een prachtige film in de spotlights gezet. Het zijn films die je aan het denken zetten, films die je een kijkje bieden in een andere belevingswereld. Met behulp van een korte inleiding wordt extra informatie over de film geboden, waardoor een andere manier van kijken mogelijk is. Dinsdag 12 november wordt de inleiding verzorgd door filmwetenschapper Simone Brouwer.

Terwijl de winter nadert op het platteland van de jaren 1850 in Denemarken, worden de oude boer Jens (gespeeld door de iconische Deense acteur Jesper Christensen) en zijn gezin geconfronteerd met uithongering. Elke dag weer verschijnt er minder eten op het bord. De barre omstandigheden en met het vooruitzicht op weer een zware winter, moet Jens een ondraaglijke keuze maken. Vooral als een regenbui op een verkeerd moment de hele wintervoorraad hooi dreigt te verpesten.

Een aanbod van twee rijke Zweden om een deel van zijn land te kopen, wijst hij af maar tegen een hoger bod kan hij onmogelijk nee zeggen. Als het gezin wil overleven, moet hij een overeenkomst sluiten met de rijke boer op de nabijgelegen boerderij en zijn eigen moraal en het meest waardevolle dat hij bezit in de steek laten, om hen allemaal een beter leven te bezorgen. Jens heeft daadwerkelijk alles over om zijn familie te redden, zelfs een deal met de duivel.

Prijzen

  • € 10,50 online € 11,50 kassa
    incl. consumptie